Kormányfő lehet Corina Crețu?
Vissza

Kormányfő lehet Corina Crețu?

Corina Crețut arról kérdezték: felajánlották-e neki a miniszterelnöki tisztséget. Válaszában kifejtette: nem, és nem is szerepel a jövőbeli tervei között a váltás, továbbra is EU-biztos maradna.

„Nem ajánlották fel, egyébként én továbbra EU-biztosként szeretnék dolgozni. Nem szerepel a jövőbeli terveim között az, hogy Románia kormányfője legyek. Köszönöm azoknak, akik képesnek tartanak a feladatra. Elsősorban köszönöm Victor Pontának. Másrészt halottam, hogy Băsescu úr is az én nevemet említette. Nekem más fontos feladatom van Romániáért. Felelősséget vállaltam Romániával és a románokkal szemben, de nem a kormányért vagy valamelyik pártért”, fogalmazott Corina Crețu a România Tv hírcsatornának adott interjújában.

Azt üzente a kormánynak a közte és a végrehajtó hatalom között, az utóbbi időszakban jelentkező feszültség kapcsán, hogy üljenek le tárgyalni „a számokkal az asztalon”.

„Azt szeretném üzenni a kormánynak, hogy gyerünk, beszéljük újra a számokkal az asztalon. Lássuk, hogy a vissza nem térítendő támogatás miért nem jobb, mint az állami-magán partnerség. Egy országnak először ki kell aknáznia az ingyenesen érkező erőforrásokat, és csak ezután foglalkozzon mással, vagy haladjon párhuzamosan a magán-partnerséggel”, tette hozzá Crețu.

Victor Ponta volt kormányfő többször is javasolta, hogy Corinei Crețu vegye át az miniszterelnöki tisztséget 2019. január 1-jétől, Románia EU-elnökségének kezdetekor.

BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Cannes – Dél-koreai thriller ...
Nagy erőkkel keresik a lyoni robbantót
EU gyorstalpaló, avagy mire és miért ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ