Koncertsorozatot hirdet a Kolozsvári Magyar Opera
Vissza

Koncertsorozatot hirdet a Kolozsvári Magyar Opera

Szabadtéri koncert- és előadássorozatot indít július 23-tól kezdődően a Kolozsvári Magyar Opera az Erdélyi Történi Múzeum, valamint az opera székhelyének udvarán.

Július 23-án 19 órától a Bécsi nyár című kamaraesten vehetnek részt az érdeklődők az Erdélyi Történeti Múzeum udvarán. A Mozart és Beethoven életművének napos oldaláról szóló koncerten közreműködik a Brassai kvartett, valamint zongorán játszik Horváth Edit és Horváth Zoltán.

A Kolozsvári Magyar Opera udvarán július 25-én és 26-án, esténként nyolc órától a Mi, muzsikus lelkek... zenére koccintunk című koncert várja az érdeklődőket, amelyen az 1920–1930-as évek slágereinek átdolgozásai hallhatók. A Gombár Annamária által rendezett előadás zenei vezetője Incze G. Katalin, koreográfusa pedig Jakab Melinda.

A Dalok és levelek című Robert Schumann dalest július 30-án, 19:00 órától veszi kezdetét az Erdélyi Történeti Múzeum udvarán. A Szabó Z. Emese által rendezett előadás során részletek hangzanak el Robert és Clara Schumann levelezéseiből.

Az augusztus 2-án, 20 órától kezdődő Opera Romantica koncerten részletek és áriák hallhatók nagy olasz romantikus és verista operákból a Kolozsvári Magyar Opera udvarán. Az előadást Gombár Annamária rendezte, zenei vezetője pedig Nagy Gergő.

Tánc a „dobozon” kívül címmel kortárs táncelőadásra várják az érdeklődőket a Kolozsvári Magyar Opera udvarára augusztus 6-án, 20 órától. Koreográfus Jakab Melinda, a színpadkép és a jelmez pedig Ledenják Andrea munkája.

Augusztus 8-án és 9-én, esténként nyolc órától a Kolozsvári Magyar Opera művészei lépnek fel székhelyük udvarán, Operettgálára invitálva az érdeklődőket. A projekt művészeti vezetője  Kulcsár Szabolcs, koncertmestere Ferenczi Endre. 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ismertette a MÚRE riportpályázata ...
Plazmaadással segítheted a ...
Drágul a reptéri parkolás Kolozsváron

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ