Kompetenciafejlesztés népi hagyományokkal. Még lehet jelentkezni a tanfolyamra
Vissza

Kompetenciafejlesztés népi hagyományokkal. Még lehet jelentkezni a tanfolyamra

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Magyar Kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési projektjének, a Hagyományok Háza közreműködésével megvalósított akkreditált továbbképzésére az érdeklődők március 18-áig jelentkezhetnek egész Erdélyből.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Magyar Kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési projektje regionális programjainak keretében a magyar tannyelvű bölcsődék és óvodák didaktikai személyzete számára hirdette meg a Kompetenciafejlesztés népi hagyományok által című 60 órás akkreditált szakmai továbbképzést. A szervezők a korábbi jelentkezési határidőt március 18-ára módosították.

A program célul tűzi ki a hallgatók ismereteinek bővítését a néptánc, népzene, néprajz, kézművesség, és énekes gyermekjátékok területén, és ezek gyakorlatba való átültetését, valamint rendszeres használatát az oktatásban. A képzés elméleti, módszertani iránymutatást ad a néphagyomány különböző területeinek alkalmazására az óvodai nevelés intézményes kereteinek és az óvodás korosztály életkori sajátosságainak figyelembevételével. A képzés során a résztvevők megismerik az egyszerű kézműves tárgyak elkészítését, jártasságot szereznek a különböző technikák alkalmazásában, mintpéldául a nemezelés, csuhézás, fonás, maszkkészítés. A hallgatók emellett a jeles napokhoz kapcsolódó népi gyermekjátékokat, valamint a tájegységre jellemző népdalokat és táncokat tanulnak.

A képzés időszaka és helyszíne:

2018. április 3-9., Válaszút (Kolozs megye), Kallós Zoltán Alapítvány. Kezdési időpont: 10 óra.

2018. április 3-9., Gyimesközéplok, Gyimesi Skanzen Panzió. Kezdési időpont: 10 óra.

Jelentkezés az RMPSZ honlapján történik: http://rmpsz.ro/hu/sa1/57/index

Egyéb információ:

Hargita megye: Pöllnitz Ilona, az RMPSZ Székelyföldi Területi Oktatási Központjának vezetője, telefon:0740131530.

Kolozs megye: Irsai Mónika, az RMPSZ Gál Kelemen Területi Oktatási Központjának vezetője, telefon:0786484273.

(Borítókép: illusztráció)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ