Kolozsvárt is megtekinthető a férfi kosárlabda-Eb trófeája
Vissza

Kolozsvárt is megtekinthető a férfi kosárlabda-Eb trófeája

Szeptemberig mind a 24 résztvevő országban, így Romániában és Magyarországon is bemutatják az idei férfi kosárlabda Európa-bajnokság győztesének járó trófeát.

A Trophy Tour Eurobasket 2017 első állomása Lettország volt április 2-án és 3-án, Magyarországon pedig június 6. és 8. között volt látható a serleg. Romániában július 14-én a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnokban és ma 12 órától Kolozsvárott tekinthető meg a trófea, amely az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) korábbi szovjet elnökének és a FIBA alelnökének – Nyikolaj Szemasko – nevét viseli. A kolozsvári helyszín az Deák Ferenc/Eroilor úton, az #Eurobasket 2017 „szobor” mellett lesz. A Román Kosárlabda Szövetség (FRB) közleménye szerint az eseményen részt vesz a legendás Petre Brănişteanu, Nicolae Pirsu, Sorin Ardelean és Costel Cernat kosarasok, a kincses város polgármestere, Emil Boc és a FRB elnöke, Horia Păun.

A listán utolsó Törökország, amely a csoportmérkőzések mellett a torna kieséses szakaszát is megrendezi meg. Helsinki és Tel-Aviv mellett a kolozsvári új sportcsarnokban is lebonyolítanak csoportmeccseket, a C-jelű hatosban Románia és Magyarország mellett Horvátország, Csehország, a címvédő Spanyolország és Montenegró szerepel.

A csoportmeccseket augusztus 31. és szeptember 7. között rendezik.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Liviu Dragnea nem mond le!
Vb-2018, E-csoport, 2. forduló: ...
Dragnea lemondását követeli az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ