Kolozsvárra látogatott a piarista rendtartomány új felelőse
Vissza

Kolozsvárra látogatott a piarista rendtartomány új felelőse

A Romániai Piarista Rendtartomány megbízott felelőseként – ő a több évtizeden át odaadással, segítőkészséggel viszonyuló Ruppert József nyugalmazott piarista atyát váltotta tisztségében – Molnár Lehel piarista paptanár múlt héten először kereste fel a kincses várost. Ez alkalommal látogatást tett a Zágoni Mikes Kelemenről elnevezett néhai piarista főgimnázium utódiskolájában, a Báthory István Elméleti Líceumban, majd felkereste a Házsongárdi temetőben található piarista sírkertet.

A líceumban átfogó megbeszélést folytatott Schuller Hajnal igazgatóval, amelynek során szóba került a kegyes tanítórend szolgálata és szellemiségének ápolása mind a magyarországi, mind a romániai tanintézetekben. Ugyanakkor tervbe vették a közeljövőben a cserediák kapcsolatok újraélesztését a Báthory-líceum és az anyaországi piarista tanintézmények között. Az igazgató bemutatta Molnár Lehelnek az iskolát, annak piarista emlékeit, könyvtárát és kápolnáját (borítóképünkön az igazgatónő és vendége az iskola zászlaja előtt).A temetőben a rendtartományi megbízott felelős az őt a látogatáson vezető Fodor György piarista konfárterrel együtt megkoszorúzta a sírkert obeliszkjét, és együtt világítottak és imádkoztak az elhunyt kegyesrendi paptanárok lelki üdvösségéért.   

Molnár Lehel Erdély szülötte, 1984 október 10-én látta meg a napvilágot Segesváron. Két év gyulafehérvári teológiai tanulmányok után 2005-ben lépett be a piarista szerzetesrendbe, majd Budapesten végezte el a teológiát –  2018 október 6-án szentelték pappá – , ezzel párhuzamosan az Eötvös Lóránd Tudományegyetem történelem szakát. Ő a hivatásgondozás tartományi felelőse, budapesti és gödi gimnáziumi tanár. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb bölcsődéket építenek
Évadújranéző Nemzetközi Találkozások ...
Elvetették a parlamenti képviselők ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ