SoNoRo – Kolozsvárra érkezik a „fesztiválvonat”
Vissza

SoNoRo – Kolozsvárra érkezik a „fesztiválvonat”

A SoNoRo Fesztivál Orient Express nevet viselő 17. kiadása szeptember 26. és október 2. között Kolozsvárra érkezik: a szeptember közepétől Bukarestben zajló fesztivál most nyolc kamarazenei koncerttel különleges kolozsvári helyszíneken folytatódik, mások mellett olyan előadókkal, mint a számos hangszeren játszó Joseph Tawadros, Natasha Tchitch orosz hegedű- és brácsaművész, valamint Josu de Solaun spanyol zongoraművész.

FRISSÍTVE: Eredetileg szeptember 26-án, hétfő este 6 órától került volna sor a fesztivál ingyenes meglepetésprogramjára „a természetet, a közösséget és a kreativitást összehozó” Iulius Parkban, de programváltozás miatt az All Aboard nevet viselő koncertre végül szeptember 29-én, csütörtök este hat órától várják az érdeklődőket a Iulius Mall átriumába.

A fesztivál idei témáját a híres La Belle Époque korának fényűző vonatútjai ihlették, a választással a szervezők arra kívánnak rávilágítani, hogy a távolságok a zene segítségével gyorsan eltűnnek, ha hajlandóak vagyunk elképzelni egy határok nélküli világot. „A közönséget a kontinens egyik végéből a másikba tartó utazásra hívjuk a titokzatos fesztiválvonattal, hogy közelebb kerüljenek a zenéhez, a művészethez és egymáshoz is” – fogalmaznak.

A tematikához igazodva szeptember 27-én, kedd este 7 órától a Les Orientales együttes a kolozsvári vonatállomáson ad koncertet, a fesztivál kolozsvári kiadásának további programja pedig a Facebook-eseménynél és a festival.sonoro.ro honlapon böngészhető.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tizennégy százalékkal nőtt a ...
Iohannis a Schengen-csatlakozásról: a ...
Janovics Jenő 150 – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ