Kolozsváron szervezték a Jogi ki mit tud döntőjét
Vissza

Kolozsváron szervezték a Jogi ki mit tud döntőjét

Másodszor szervezett Jogi ki mit tud versenyt a Jogaink Egyesület Kolozsváron. Az első kiadás sikerének köszönhetően, ezúttal 35-nél több csapat jelentkezett, ebből tíz jutott a döntőbe, amelynek a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium adott otthont november 17-én.

Az első fordulóba Erdély nyolc városából – Brassóból, Sepsiszentgyörgyről, Szászrégenből, Kolozsvárról, Szamosújvárról, Marosvásárhelyről, Csíkszeredából és Kézdivásárhelyről – jelentkeztek versenyzők. A kétfordulós verseny feladatai között intézmények felismerése, általános jogi ismeretek felmérése és kreatív szövegírás is szerepelt. A döntő jellegzetes feladata a perszimuláció volt, amely során a kétfős csapatok tagjai ügyvédek, bírók vagy ügyészek szerepeibe bújhattak.

A versenyen a következő eredmények születtek: I. díjat nyert a JogHurt nevű csapat – Székely Evelin-Beáta és Varga Zoltán a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumból; II. díjat érdemelt a Kiscsaládunk csapat – Biró Sára, Incze Gáspár a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumból; III. helyezést ért el a Jogi Bear csapat – Coșkun Yasemin, Benkő Hunor a szászrégeni Lucian Blaga Technológiai Líceumból. Dicséretben részesült a Lawbreakers csapat – Pető Melinda, Szabó Zsuzsánna a székelyudvarhelyi Tamási Áron Elméleti Líceumból és az Okoskák csapat – Pál Kincső Beáta, Vass Erika Izabella a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumból.

A díjazottakat bíróság és ügyvédi irodai látogatással, Vibe fesztivál bérletekkel, fitness karórákkal, lengőágyakkal, könyvekkel, irodaszerekkel és sok más értékes tárggyal jutalmazták. Az tavalyi versenyhez hasonlóan, nem csak a díjazottak, hanem minden versenyző ajándékkal térhetett haza. A döntőt közös pizzázással és kiértékelővel zárták.

A verseny célja az volt, hogy bővítsék a diákok jogi ismereteit és a verseny által megismertessék velük a sokszor nyers és nagyon komoly jogi világot. A versenyben résztvevő diákok olyan jogi ismeretekkel gazdagodtak, amelyek a mindennapi életben elengedhetetlenek.

Kis Júlia ügyvéd, a Jogaink Egyesület elnöke


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szlovénia nem hosszabbítja meg a ...
Kedvezményekkel élénkítik az oltási ...
Újabb adag Pfizer-BioNTech vakcina ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ