Kolozsváron is megálltak a kormányellenes tiltakozásra külföldről hazatérő tüntetők
Vissza

Kolozsváron is megálltak a kormányellenes tiltakozásra külföldről hazatérő tüntetők

Legkevesebb húsz, trikolorokkal és jelszavakkal ékesített gépkocsi szállta meg csütörtökön délelőtt, Kolozsváron a Széchenyi-teret, hogy „utasaik” hangot adjanak követelésüknek: tisztuljon végre meg ez az ország a korrupciótól és a bűnügyileg elítélt vezető politikusoktól. A tüntetők a Nyugat-Európában élő román diaszpórát képviselik, és akciójuk csúcspontja a péntek reggel 9 órára a fővárosi Victoria-térre összehívott tömegrendezvény lesz, ahova elvárnak minden olyan román állampolgárt, aki az igazi változás híve.

A Kolozsváron tiltakozók közül az egyik hazalátogató, aki Bánffyhunyadról tizenegy éve ment ki Skóciába, a sajtónak elmondta: megmozdulásuk nem politikai indíttatású, hanem civil kezdeményezés, s az országot nem elfoglalni akarják, hanem a demokráciát szeretnék meghonosítani itthon. 

Egy másik, Olaszországból érkezett részvevő azért akarja a bűnös vezetők félreállítását, hogy végre hazaköltözhessen. A tiltakozók között Belgiumban, Luxemburgban és Angliában élők is voltak, akik hangos megnyilvánulással „fűszerezték” az általuk keltett nagy forgalmi dugót.  Transzparenseiken ilyen gondolatokkal szólították meg és hívták „csatasorba” a kolozsváriakat: „A PSD nem baloldali párt, hanem Szervezett Bűnöző csoport”; „A PSD tönkreteszi Romániát, törvényes védelmünkben cselekszünk”; „Románia a diaszpóra”; „Tolvajok!”; Öljétek meg a korrupciót!”; „Eltávolítani a parlamentből és a közszférából a bűnügyileg elítélteket” stb. Egy fiatalember azt tette közzé, hogy ő becsületes állampolgár, aki tisztességes lemondását kéri „a vörös pestises” PSD-nek és „a fasiszta” ALDE-nak. A tüntetésre jelentős csendőri és rendőri erőket mozgósítottak, a tumultus nagy feltűnést keltett a járókelők soraiban.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Felelősségre vonják a tanügyminisztert
Újabb PSD-s javaslatok a tárcák élére
VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ