Kolozsváron a Pulitzer-díjas kiállítás
Vissza

Kolozsváron a Pulitzer-díjas kiállítás

A 2015-ben Kolozsváron megalakult Fotopia Egyesület a Thomson Reuters Egyesülettel közösen először mutatja be Romániában a Breaking News Photography kategóriában Pulitzer-díjjal jutalmazott Migrant Crisis című fotókiállítást. Az ingyenesen megtekinthető kiállítást a TIFF keretén belül nyitják meg a Minerva Művelődési Egyesület Jókai/Napoca utca 16. szám alatti alagsori galériájában. Látogatható június 2-a és 11-e között minden nap 10-18 óra között.

Thomson Reuters fényképészcsapat több fotóval illusztrálva mutatja be a migránsoknak a Közép-Kelettől Európa felé vezető útját Zannis Behrakis fényképész segítségével, aki görögországi és ciprusi fényképkészítésre szakosodott, 2015-ben pedig a Guardian díját is elnyerte. A csapat fényképésztagjai között volt még Stoyan Nenov, Mihcael Dalder, Balogh László, Szabó Bernadett, Alkis Konstantinidis, Srdjan Zivulovic, Alexandros Avramidis. 

– Bemutattuk a világnak, hogy mi történik, és a világ egyszer elkezdett foglalkozni ezzel a kérdéssel. Ez ráébresztett minket arra, hogy még létezik emberség – nyilatkozta Behrakis a Thomson Reuters ügynökség honlapján. A képek megörökítik a gyenge építésű csónakokban utazó migránsokat, az európai partraszállás első pillanatait, a családok part fele rohanását. – A migránsválság Európa egységét tette próbára. A migránsválság egymillió ember kilátástalan rohanása a háború és a veszélyek elől. Csapatunk emberséggel és nagy tisztelettel viszonyult ehhez a témához – közölte Stephen J. Adler, a Thomson Reuters vezető tisztségviselője.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Az ember nem arra született, hogy ...
A kárpátaljai magyar képviselőjelöltek ...
Dăncilă nem bízik Kövesiben

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ