Kolozsvári Pride – Andreas Wolter kölni alpolgármester is városunkba látogatott
Vissza

Kolozsvári Pride – Andreas Wolter kölni alpolgármester is városunkba látogatott

A második kolozsvári Pride alkalmával, a Les Sisterhood és Pride Romania LMBTQ jogvédő szervezetek meghívására látogatott Kolozsvárra Andreas Wolter, Köln város alpolgármestere.

A politikus és hivatalos delegációja ugyan májusban már jelezte Kolozsvár polgármesteri hivatalának, hogy a városba látogat és örömmel találkozna a város vezetőivel, azok hivatalos válaszra csak június 13-án méltatták a német politikust. A kolozsvári elöljárók levelében az állt, hogy a polgármesteri hivatal egyetlen képviselője sem tud részt venni Andreas Wolter sajtótájékoztatóján, mivel Kínában vannak delegációban.

Sajtótájékoztatóján Andreas Wolter zöldpárti politikus örömét fejezte ki, hogy Kolozsváron lehet és támogathatja, arcát adhatja a második kolozsvári Pride-nak. A melegségét nyíltan vállaló, férjével két gyermeket nevelő politikus hangsúlyozta, hogy a szexuális kisebbségek jogainak védelme európai jog és kötelesség, amely ugyanakkor óriási gazdasági vonzóerőt ad a kortárs nagyvárosoknak és reméli, hogy ezt Kolozsvár város vezetői is belátják. Wolter hivatalosan is meghívta Emil Boc polgármestert a jövő évi Kölni Pride-ra, ahol immár évek óta közel egymillió ember vesz részt, többségében heteroszexuális családok és fiatalok.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új világokat teremteni a mese erejével ...
Munka a koronavírus-járvány idején: ...
Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ