Kolozsvári Pride – Andreas Wolter kölni alpolgármester is városunkba látogatott
Vissza

Kolozsvári Pride – Andreas Wolter kölni alpolgármester is városunkba látogatott

A második kolozsvári Pride alkalmával, a Les Sisterhood és Pride Romania LMBTQ jogvédő szervezetek meghívására látogatott Kolozsvárra Andreas Wolter, Köln város alpolgármestere.

A politikus és hivatalos delegációja ugyan májusban már jelezte Kolozsvár polgármesteri hivatalának, hogy a városba látogat és örömmel találkozna a város vezetőivel, azok hivatalos válaszra csak június 13-án méltatták a német politikust. A kolozsvári elöljárók levelében az állt, hogy a polgármesteri hivatal egyetlen képviselője sem tud részt venni Andreas Wolter sajtótájékoztatóján, mivel Kínában vannak delegációban.

Sajtótájékoztatóján Andreas Wolter zöldpárti politikus örömét fejezte ki, hogy Kolozsváron lehet és támogathatja, arcát adhatja a második kolozsvári Pride-nak. A melegségét nyíltan vállaló, férjével két gyermeket nevelő politikus hangsúlyozta, hogy a szexuális kisebbségek jogainak védelme európai jog és kötelesség, amely ugyanakkor óriási gazdasági vonzóerőt ad a kortárs nagyvárosoknak és reméli, hogy ezt Kolozsvár város vezetői is belátják. Wolter hivatalosan is meghívta Emil Boc polgármestert a jövő évi Kölni Pride-ra, ahol immár évek óta közel egymillió ember vesz részt, többségében heteroszexuális családok és fiatalok.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Elindul Barcelona polgármesteri ...
Tokióban mutatják be először Pálfi ...
Mobilalkalmazással segítik a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ