Kolozsvári Esettanulmány Napokat szerveznek hétvégén
Vissza

Kolozsvári Esettanulmány Napokat szerveznek hétvégén

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület 2018. április 13-15. között szervezi Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozatát. Az esemény központi rendezvényeinek, a X. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Verseny (KÜTV) és a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny (KEEV) döntő fordulóit 2018. április 15-én, vasárnap szervezik.

A rendezvények célja a valós gazdasági helyzetek és problémák közelebb hozása a középiskolás és egyetemista diákokhoz az esettanulmány módszer által. A versenyeken évről évre több fiatal, vállalkozó kedvű, tudását, felkészültségét bizonyítani akaró hallgató teszi próbára magát egy-egy helyi vonatkozású, valós gazdasági helyzettel és problémával való megismerkedés és megoldási javaslat megfogalmazása által. Idén tizenegy erdélyi városból közel száz középiskolás és közel ötven egyetemista jelentkezett be a versenyekre.

A zsűri tagjai vállalatvezetők és gyakorló gazdasági szakemberek, akik nem csupán a résztvevő csapatok teljesítményét értékelik, hanem az egyes bemutatók után kérdéseikkel, gyakorlati észrevételeikkel közvetlen kapcsolatba is kerülhetnek a hallgatókkal.

A rendezvényre, amelynek a BBTE Teodor Mihali/Szopori út 58-60 szám alatti Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar ad otthont.  Április 15-én 11 órakor kezdődik a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének nyilvános döntője az egyetemi kar aulájában, 13 órakor a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny nyilvános döntője ugyanitt, 15 órakor pedig eredményhirdetéssel és állófogadással zárják a rednezvényt. A két versenyről további tájékoztatást kaphatnak a http://hu.econ.ubbcluj.ro honlapon. 


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ