Kolozsvári Biológus Napok holnaptól
Vissza

Kolozsvári Biológus Napok holnaptól

Tizenkilencedik alkalommal szervezi meg a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete, az Apáthy István Egyesület és a Kolozsvári Akadémiai Bizottság a Kolozsvári Biológus Napok elnevezésű szakmai konferenciát 2018. április 13-14 között. Az idei konferencia programjában 72 előadás szerepel biológia és ökológia tematikában.

A kétnapos konferencia meghívott plenáris elóadói: Vincze Orsolya (BBTE), előadásának címe: Életmenet jellegek fiziológiai háttere: fajok közti és fajon belüli variancia; Herczeg Gábor (Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE), előadásának címe: Kapcsolt vagy független evolúció? Az agyterületek kvantitatív genetikája halaknál és kétéltűeknél; Krizsán Krisztina (Szegedi Tudományegyetem), Almási Éva, Arun Prasanna, Kiss Brigitta, Bálint Balázs, Nagy István, Nagy G. László: Bepillantás a gomba termőtest képzés genetikai hátterébe; Liker András (Pannon Egyetem): Városi vadon: az urbanizáció ökológiai, viselkedési és evolúciós következményei.

Szombaton a Nyárády Erazmus Gyula tehetséggondozó programban résztvevő középiskolás diákok mutatják be tudományos posztereiket.

A konferencia záróprogramjaként a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete Apáthy István díjjal jutalmaz egy középiskolai vagy általános iskolai biológia tanárt, aki munkásságával maradandót alkotott a biológia oktatásában. Továbbá díjaz egy kutatót vagy egyetemi oktatót, aki kimagasló eredményeket ért el saját szakterületén.

A konferencia részletes programja a http://biogehu.com oldalon böngészhető, de az esemény 19. Kolozsvári Biológus Napok elnevezésű facebook oldalán is lehet tájékozódni.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szűz Máriát dicsőítő táncdallamok ...
Prima díjas lehet a válaszúti Kallós ...
Nyárias időjárás szeptemberben

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Az indulás fontosságáról
  • Csak az a mosoly…
  • A NEMZETI OPERETT GÁLA KOLOZSVÁRRA ...
  • Székelykocsárd: beindult a délutáni ...
  • Mi van a mosolyon túl?