Kolozsvári Biológus Napok holnaptól
Vissza

Kolozsvári Biológus Napok holnaptól

Tizenkilencedik alkalommal szervezi meg a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete, az Apáthy István Egyesület és a Kolozsvári Akadémiai Bizottság a Kolozsvári Biológus Napok elnevezésű szakmai konferenciát 2018. április 13-14 között. Az idei konferencia programjában 72 előadás szerepel biológia és ökológia tematikában.

A kétnapos konferencia meghívott plenáris elóadói: Vincze Orsolya (BBTE), előadásának címe: Életmenet jellegek fiziológiai háttere: fajok közti és fajon belüli variancia; Herczeg Gábor (Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE), előadásának címe: Kapcsolt vagy független evolúció? Az agyterületek kvantitatív genetikája halaknál és kétéltűeknél; Krizsán Krisztina (Szegedi Tudományegyetem), Almási Éva, Arun Prasanna, Kiss Brigitta, Bálint Balázs, Nagy István, Nagy G. László: Bepillantás a gomba termőtest képzés genetikai hátterébe; Liker András (Pannon Egyetem): Városi vadon: az urbanizáció ökológiai, viselkedési és evolúciós következményei.

Szombaton a Nyárády Erazmus Gyula tehetséggondozó programban résztvevő középiskolás diákok mutatják be tudományos posztereiket.

A konferencia záróprogramjaként a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete Apáthy István díjjal jutalmaz egy középiskolai vagy általános iskolai biológia tanárt, aki munkásságával maradandót alkotott a biológia oktatásában. Továbbá díjaz egy kutatót vagy egyetemi oktatót, aki kimagasló eredményeket ért el saját szakterületén.

A konferencia részletes programja a http://biogehu.com oldalon böngészhető, de az esemény 19. Kolozsvári Biológus Napok elnevezésű facebook oldalán is lehet tájékozódni.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ők a Zrínyi Ilona matekverseny ...
Felszólítják a kormányt a liberálisok, ...
Tăriceanuék visszatérnének az RMDSZ ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ