Kolozsvári bemutató tenisztorna Simona Haleppel
Vissza

Kolozsvári bemutató tenisztorna Simona Haleppel

Csütörtöktől vasárnapig Winners Open néven 30 ezer dollár összdíjazású női bemutató tornát rendez a Sports Festival Kolozsvárott.

A július 2–5. között esedékes tornára hat román női teniszezőt hívtak meg, Irina-Camelia Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Elena-Gabriela Ruse, Georgia Crăciun és Miriam Bulgaru vesz részt az eseményen.

A játékosokat két csoportba osztják, ahol körmérkőzéseket rendeznek, a sorsolás csütörtökön lesz. Az első két nap a csoportmérkőzéseket bonyolítják le (két nyert szettig, a döntő játszmában 10 pontig tartó szuper tie-breakkel). Szombaton az elődöntőket rendezik, vasárnap 14 órakor pedig a finálét (két nyert szettig, a döntő játszmában rövidítéssel, amennyiben 6:6-ig jutnak). A győztes nemcsak 10 ezer dollárt vihet haza, hanem egy különleges vegyespáros mérkőzésen is szerepelhet, amelyet vasárnap délután fél ötkor rendeznek, s amelyre Simona Halepet, Horia Tecăut és Marius Copilt hívták még meg.

A helyszín a Winners Sports Club salakpályás sportbázisa a Rózsák Parkjában, a mérkőzéseket élőben közvetíti a DigiSport és a fesztivál Facebook-oldala. A közönség részvétele korlátozott számban lehetséges. A rendezők biztosítják a játékosok külön útvonalas érkezését a sportbázisra, őrséget a közönség korlátozására, napi fertőtlenítést. A teniszezők egymás és a személyzet közötti együttműködését minimalizálják, a biztonságot megőrzik. Egyetlen vonalbíró és a székben ülő vezetőbíró vesz részt egy-egy találkozón, a labdaszedő gyerekeknek kötelező a kesztyű viselése, a játékosok csak saját maguk vehetik el a törülközőiket, más nem nyúlhat hozzá. A labdákat 7 és 9 game után cserélik, és ibolyántúli sugarakkal fertőtlenítik.

Borítókép: Simona Halep állandó vendége a Sports Festivalnak


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ