Kolozsvár: négy járatot érint a légiforgalom-irányítók sztrájkja
Vissza

Kolozsvár: négy járatot érint a légiforgalom-irányítók sztrájkja

A Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér négy járatát érinti a légiforgalom-irányítók mai sztrájkja. A járatoknak másfél órás késésük van.

A Kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér műveleti igazgatója, Iuliu Pop elmondta: elképzelhető, hogy a nap folyamán más járatok is késnek majd.

„Több járatot is érint a légiforgalom-irányítók sztrájkja, ezek másfél órát késnek majd. Érkezéseknél a lutoni járatról van szó, amelynek 12.30-kor kellett volna landolnia, indulásoknál pedig a dubliniról, amelynek 11.25-kor kellett volna felszállnia, a szintén 11.25-ös indulású lutoni, illetve az eredetileg 11.30-ra időzített dortmundi gépről. Elképzelhető, hogy a nap folyamán más járatok esetében is késések állnak majd elő” – mondta el Pop.

A légiforgalom-irányító személyzetet tömörítő szakszervezetek úgy döntöttek, megtartják a pénteken 11 és 13 óra közé időzített figyelmeztető sztrájkot, így az ebben az időszakban fel- és leszálló gépeknek csak a 33,3 százaléka kap tőlük segítséget.

A légiforgalom-irányító szolgálat (ROMATSA) alkalmazottjait tömörítő szakszervezet az állami intézmény minden alegységénél figyelmeztető sztrájkot jelentett be a fenti időpontban. A dolgozók azért elégedetlenek, mert lejárt a kollektív munkaszerződésük.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ