Kolozsvár: hét repülőjáratnak van késése a repülőkre lerakódott jégréteg miatt
Vissza

Kolozsvár: hét repülőjáratnak van késése a repülőkre lerakódott jégréteg miatt

A kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi repülőtér hét bel-, illetve külföldi járatának van késése a repülőkre lerakódott jégréteg miatt.

Iuliu Pop, a légikikötő műveleti igazgatója ma elmondta, a meteorológusok előrejelzése szerint a csütörtöki nap folyamán és csütörtökről péntekre virradóra is télies lesz az időjárás.

„Hét járatunknak van késése, mivel le kell takarítani a repülőgépekre rakódott jégréteget. A repülők sorban várják a folyamat végrehajtását. Az érkezéseknél késik a gép, amelyiknek 9:10 órakor kellett volna érkeznie Bukarestből, illetve 10:15 órakor kellett volna megérkeznie Malmöből, az innen induló járatok közül késve szállnak fel a gépek, amelyeknek 6-kor Lutonba, 6:50-kor Bolognába, 7-kor Bukarestbe, 7:30-kor Bariba, illetve 8-kor Lutonba kellett volna indulniuk. A meteorológiai előrejelzések szerint a csütörtöki nap folyamán és csütörtökről péntekre virradóra is marad a télies időjárás” – fejtette ki az illetékes.

Elmondása szerint a pénteki nap folyamán javulnak majd az időjárási körülmények.

Kolozsváron szerdáról csütörtökre virradóra havazott, csütörtök reggel pedig 0 Celsius-fokot mutatott a hőmérők higanyszála.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A külhoni románoknak üzent Johannis és ...
Pászkán Zsolt: Romániában szelektíven ...
Hosszú Katinka 400 méter vegyesen is ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ