Kolozs megye: Év eleje óta 38 személy vesztette életét közlekedési balesetben
Vissza

Kolozs megye: Év eleje óta 38 személy vesztette életét közlekedési balesetben

Év eleje óta 274 súlyos közúti baleset történt Kolozs megyében, ezekben 38 személy vesztette életét és 291-en súlyosan megsérültek - közölte ma a megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Mircea Ion Rus.

"Megdöbbent, hogy milyen sok közlekedési baleset történik, hogy mennyire felelőtlenek az emberek, ittasan ülnek volánhoz veszélybe sodorva a közlekedésben szintén részt vevő, ártatlan emberek életét" - fogalmazott a rendőrség vezetője.

A közlekedésrendészeti osztályt irányító Paul Gavriş rámutatott, idén eddig hússzal kevesebb súlyos baleset történt ugyan a megye útjain, mint az elmúlt év ugyanezen időszakában, a halálos áldozatok száma azonban változatlan maradt, 38. Tavaly januártól december végéig összesen ötven személy vesztette életét Kolozs megyében közlekedési balesetben.

Gavriş egy szeptember eleji, borsai balesetet is ismertetett, amelyben egy férfi - akinél utólag 3,40 ezrelékes véralkoholszintet mértek - elütött egy 25 éves nőt és hároméves gyermekét. Az édesanya életét már nem tudták megmenteni az orvosok.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az Europol új egységet hoz létre a ...
Újraindult az erkölcsi bizonyítvány ...
Pályázatot hirdetett könyvkiadásra a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ