Kolozs megye: engedély nélkül a tanépületek 14,55%-a
Vissza

Kolozs megye: engedély nélkül a tanépületek 14,55%-a

Kolozs megyében még mindig léteznek egészségügyi engedély nélküli tanépületek, igaz, ezek száma nem haladja meg a százat, arányokban pedig ez 14,55 százalékot jelent. A Kolozs Megyei Közegészségügyi Intézet képviselője, Dorina Duma szerint az idei helyzet jobb a tavalyinál.

– Kolozs megyében 653 olyan tanépületet tartunk számon, ahol közoktatás folyik – óvodák, általános iskolák, líceumok, illetve bentlakások, étkezdék, műhelyek, tornatermek stb. Minden épületet külön kell engedélyeztetni. Idén 558 objektum rendelkezik egészségügyi engedéllyel, 95 pedig nem. Az ok legtöbbször az ivóvíz (54 épület), a folyóvíz (22 épület) hiánya, a nem megfelelő illemhelyek (23 épület), leromlott állagú épületek (9) stb. Tavaly az engedély nélküli épületek aránya 15,42% volt.

Valentin Cuibus főtanfelügyelő szerint az engedély nélküli épületekben a Kolozs megyei tanulók alig egy százaléka tanul a 97 ezerből, ennek ellenére a főtanfelügyelő a problémák megoldásának fontosságát hangsúlyozta. Az engedély nélküli tanintézetek zöme vidéken található.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az RMDSZ támogatását kérte az új ...
Nemzeterősítő rendezvény a Mátyás ...
Johannis: Romániában folytatni kell a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Fotókiállítás a Hóstátról a ...
  • Hóstát 1979–1984
  • Miniszterelnök asszony
  • Elcsendesedett a csíkszeredai ...
  • Bemutatták Clarisse Werner kötetét