Kolozs megye: engedély nélkül a tanépületek 14,55%-a
Vissza

Kolozs megye: engedély nélkül a tanépületek 14,55%-a

Kolozs megyében még mindig léteznek egészségügyi engedély nélküli tanépületek, igaz, ezek száma nem haladja meg a százat, arányokban pedig ez 14,55 százalékot jelent. A Kolozs Megyei Közegészségügyi Intézet képviselője, Dorina Duma szerint az idei helyzet jobb a tavalyinál.

– Kolozs megyében 653 olyan tanépületet tartunk számon, ahol közoktatás folyik – óvodák, általános iskolák, líceumok, illetve bentlakások, étkezdék, műhelyek, tornatermek stb. Minden épületet külön kell engedélyeztetni. Idén 558 objektum rendelkezik egészségügyi engedéllyel, 95 pedig nem. Az ok legtöbbször az ivóvíz (54 épület), a folyóvíz (22 épület) hiánya, a nem megfelelő illemhelyek (23 épület), leromlott állagú épületek (9) stb. Tavaly az engedély nélküli épületek aránya 15,42% volt.

Valentin Cuibus főtanfelügyelő szerint az engedély nélküli épületekben a Kolozs megyei tanulók alig egy százaléka tanul a 97 ezerből, ennek ellenére a főtanfelügyelő a problémák megoldásának fontosságát hangsúlyozta. Az engedély nélküli tanintézetek zöme vidéken található.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hatósági felügyelet alatt Sebastian ...
Holnap Mesterségek Vására az Arénában
Erdély és Partium középiskolásai ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ