Kolozs megye: 17 osztály, illetve óvodai csoport házi elkülönítésben
Vissza

Kolozs megye: 17 osztály, illetve óvodai csoport házi elkülönítésben

Az elmúlt napokban 17 osztály, illetve óvodai csoport osztálytermi oktatását kellett felfüggeszteni koronavírusos megbetegedések miatt Kolozs megyében – tájékoztatott csütörtökön Amalia Gurzău tanfelügyelőségi szóvivő, aki szerint 30 tanügyi alkalmazott otthoni elszigetelésben betegeskedik, illetve közvetlen kontaktszemélyként önkéntes elszigetelésbe vonult.

A Kolozs Megyei Tanfelügyelőség a számadatok tükrében elégedetten nyugtázta, hogy alig egy héttel a félévkezdés után optimális feltételek között zajlik az oktatás a megye minden tanintézetében. Biztosítottak arról, hogy a tanfelügyelőség állandó kapcsolatban áll az iskolaigazgatókkal, akik felügyelik a biztonsági intézkedések betartását és kommunikálnak a szülőkkel, akik állandóan tájékoztatják az osztályfőnököket, tanítókat és óvónőket a gyerekek egészségi állapotáról.

Marinela Marc főtanfelügyelő kifejezte reményét, ha mindenki betartja az egészségügyi és távolságtartási intézkedéseket, akkor elkerülik a fertőzési gócok kialakulását, amelyek miatt fel kell függeszteni az osztálytermi oktatást.

A Kolozs Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által közölt járványügyi mutató alakulásától függően az iskolák hetente javaslatokat fogalmaznak meg az oktatás lebonyolításáról, amelyeket aztán a tanfelügyelőség és a megyei közegészségügyi igazgatóság hagy jóvá a megyei vészhelyzeti bizottság által.  


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Gheorghiţă: jövő héttől mozgó ...
Fogadj örökbe egy új kolozsvári ...
Különleges adatbázist hoztak létre ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ