Klaus Iohannis írásban közölte a PSD-vel, miért utasította vissza a miniszterek kinevezését
Vissza

Klaus Iohannis írásban közölte a PSD-vel, miért utasította vissza a miniszterek kinevezését

Ma Klaus Iohannis államfő bejelentette: írásban közölte a PSD-vel, miért utasította vissza Eugen Nicolicea, Oana Florea és Liviu Brăiloiu miniszteri kinevezését.

„A húsvéti szent ünnepek előtt a szociáldemokraták a kormány átalakítására tettek nekem javaslatot, nem azért, hogy jobbá tegyék a kormány tevékenységét, ne legyenek illúzióik. Arról van szó, hogy összevesztek maguk között a bandák, ott a PSD berkeiben, és előrukkoltak három javaslattal. A javasolt személyek: Nicolicea, Florea és Băriloiu” – fogalmazott mai sajtónyilatkozatában Iohannis.

Emlékeztetett: ő már akkor nyilvánosan jelezte, hogy nem ért egyet ezzel a kormányátalakítással, „mivel nem hoz semmi újat, nem hoz semmi jót, és nem teszi jobbá a kormányzást”.

„Ma írásban is odaadtam a PSD-seknek az elutasításomat, hogy értsék jobban, nem értek egyet ezzel a kormányátalakítással. Az indoklásomban két téma hangsúlyos: az igazságszolgáltatás, ami a PSD ostroma alatt áll, és a rossz kormányzás, amely sürgősségi kormányrendeletekkel próbálja azt a hatást kelteni, hogy a románokért dolgozik, de a valóságban a sürgősségi kormányrendeletek lavinája azt próbálja leplezni, hogy nincsenek megoldásaik. A PSD-eknek nincsenek megoldásaik Románia számára” – összegzett az államfő.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvári Városi Tanács: 1,4 millió ...
Royal Shakespeare Company – ...
Margó: „Bárhol vagyunk, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...