Klasszikus mese modern adaptációban
Bemutató a Puck Bábszínházban
Bemutató a Puck Bábszínházban
Vissza

Klasszikus mese modern adaptációban

A Hófehérke és a hét törpe című előadás a Grimm testvérek klasszikus meséjének modern adaptációja, amelynek narratívája a mese elbeszélésvonalán halad, de Varga Ibolya dramatizálásában az idillikus mondanivaló kissé megtörik, árnyaltabbá válik, tájékoztat közleményében a Puck Bábszínház.

„Ez a szövegírói és rendezői koncepció főként a Mostoha alakjában – aki nem kezdettől fogva egyértelműen negatív szereplő, hanem éppen a történet során válik azzá – és a hozzá kapcsolódó szimbólumok látványvilágában (a tükör szereplői rangra emelésében, a szereplőt megformáló színészi és bábjáték ötvözésében) ragadható meg. A mese eszmei mondanivalójának aktuális világtapasztalataink alapján való értelmezése magyarázza az előadás díszlet-, báb- és jelmezvilágát is, amelyben tetten érhetők a mai világ kommunikációs és léthelyzetei (a törpék bábjai egyértelműen a hálózati létre utalnak). Ami azonban a gyerekek számára a legfontosabb lehet: a modern adaptáció nem zárja ki a pozitív végkifejletet, a jó végső soron győzedelmeskedik”, olvasható az előadás beharangozójában.

A bemutató előadás május 11-én, szombaton délelőtt 11 és 16 órakor  tekinthető meg a Puck Bánszínház székhelyén. Alsó korhatár: 6 év.   

Rendező: Varga Ibolya. Zene: Venczel Péter m.v. Báb-, díszlet- és jelmeztervező: Cristian Rusu m.v.

Szereposztás: György László, Domokos Szabolcs, Balogh Dorottya, Erdei Emese, Giriti Réka, Urmánczi Jenő, Kötő Áron, Patka Ildikó, Bondár Tibor, Pünkösti Laura.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - A Szentegyházi ...
A fehér sport hírei: Cincinnati és ...
Ingyenes vizsgálatokat végez a városi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ