Klasszikus mese modern adaptációban
Bemutató a Puck Bábszínházban
Bemutató a Puck Bábszínházban
Vissza

Klasszikus mese modern adaptációban

A Hófehérke és a hét törpe című előadás a Grimm testvérek klasszikus meséjének modern adaptációja, amelynek narratívája a mese elbeszélésvonalán halad, de Varga Ibolya dramatizálásában az idillikus mondanivaló kissé megtörik, árnyaltabbá válik, tájékoztat közleményében a Puck Bábszínház.

„Ez a szövegírói és rendezői koncepció főként a Mostoha alakjában – aki nem kezdettől fogva egyértelműen negatív szereplő, hanem éppen a történet során válik azzá – és a hozzá kapcsolódó szimbólumok látványvilágában (a tükör szereplői rangra emelésében, a szereplőt megformáló színészi és bábjáték ötvözésében) ragadható meg. A mese eszmei mondanivalójának aktuális világtapasztalataink alapján való értelmezése magyarázza az előadás díszlet-, báb- és jelmezvilágát is, amelyben tetten érhetők a mai világ kommunikációs és léthelyzetei (a törpék bábjai egyértelműen a hálózati létre utalnak). Ami azonban a gyerekek számára a legfontosabb lehet: a modern adaptáció nem zárja ki a pozitív végkifejletet, a jó végső soron győzedelmeskedik”, olvasható az előadás beharangozójában.

A bemutató előadás május 11-én, szombaton délelőtt 11 és 16 órakor  tekinthető meg a Puck Bánszínház székhelyén. Alsó korhatár: 6 év.   

Rendező: Varga Ibolya. Zene: Venczel Péter m.v. Báb-, díszlet- és jelmeztervező: Cristian Rusu m.v.

Szereposztás: György László, Domokos Szabolcs, Balogh Dorottya, Erdei Emese, Giriti Réka, Urmánczi Jenő, Kötő Áron, Patka Ildikó, Bondár Tibor, Pünkösti Laura.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két új hulladékgyűjtő telephelyet ...
Álomvakáció a canzonetta, pizza, ...
Temesvár 30 - Tőkés László: a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ