Kiválóságért Médiadíjakat adtak át, 15. alkalommal
A Szabadság Dr. Terza Lívia-Máriát díjazta
A Szabadság Dr. Terza Lívia-Máriát díjazta
Vissza

Kiválóságért Médiadíjakat adtak át, 15. alkalommal

Hagyománnyá vált immár, hogy Kolozsváron a médiaintézmények díjazzák azokat a személyeket, akik munkájukkal szolgálják közösségüket, tesznek illetve alkotnak közösségük érdekében. Idén a 15. alkalommal rendezte meg az Amprenta Advertising a Kiválóságért Médiadíjak átadását, az ünnepélyes gálát pénteken tartották meg a Kolozsvári Román Operában.

A rendezvény elképzelése már a kezdetektől az volt, hogy legyen egy alkalom, amikor a helyi médiaintézmények kitüntetik az általuk választott személyeket – vagy akár szervezetet -, akik a kultúra, sport, közigazgatás, kutatás, egészségügy, vállalkozás, rendezvényszervezés, oktatás és közösségi felelősségvállalás területén kiemelkedtek munkájuk, tevékenységük révén. Tavalytól az egyre népszerűbb rendezvény túlnőtte Kolozsvárt, és országos médiaintézmények is részt vettek a díjazáson.   

Az idei médiadíjazás ünnepi jellegét az is emelte, hogy kerek évfordulót tudhat maga mögött: ez már a 15. alkalom volt, hogy a sajtó kiválasztotta az általa elismerést megérdemlő azon személyeket, akik a közösségért dolgoztak, alkottak. A Kolozsvári Román Opera virágokkal díszbe öltöztetett terme megtelt az esemény valamint a díjazottak iránt érdeklődőkkel: 21 intézmény – nyomtatott és online sajtó, tévé- és rádióadók, szakmai folyóiratok, a rendezvényt támogató cégek illetve intézmények adták át elismerésük kinyilvánításaként a Kiválóságért Médiadíjakat egyetemi tanároknak, orvosoknak, sportolóknak, művészeknek, egyesületeknek, vállalkozóknak. Bukarestből is képviseltették magukat országos kiadványok, és idén is részt vettek a fővárosból ismert médiaszemélyiségek.

A Szabadság szerkesztősége egyetlen magyar nyelvű médiaintézményként képviseltette magát az eseményen, amelyen már a kezdetektől minden alkalommal részt vett, azzal a szándékkal, hogy népszerűsítse és ismertté tegye helyi magyar közösségünk értékes szakembereit. Idén a Szabadság Dr. Terza Lívia-Mária gyermekgyógyász főorvosnak, a Promedical Center tulajdonosának adta át a Kiválóságért Médiadíjat. Az ultrahangos szakorvos, az orvostudományok doktora egyif fő elve, hogy jobb megelőzni a betegséget és idejében orvosolni bármilyen kórt. Ennek érdekében számos alkalommal szerveztek mind csecsemőknek, mind felnőtteknek ingyenes ultrahangos szűrővizsgálatot. 2001-ben megalapították a Provitam Alapítványt kutatási céllal, nagy fontosságot tulajdonítva a kutatásnak, az egészségügyi intézmény bevételeinek nagy részét is a kutatásba fektetik. Sok olyan fiatalt foglalkoztatnak, akik külföldi tanulmányaik után hazatértek. A doktornő büszke arra is, hogy mindhárom gyermeke úgyszintén hazatért, a kecsegtetőbb külföldi szakmai lehetőségek ellenére, és itthon fektetik be szakmai tapasztalatukat, kamatoztatják tudásukat.

Ú. I.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ