Kitartó havazással beköszöntött a tél – narancssárga jelzés 9 megyében
Vissza

Kitartó havazással beköszöntött a tél – narancssárga jelzés 9 megyében

Az Országos Meteorológiai Intézet fenntartja a havazásra, hóviharra vonatkozó, az ország kilenc megyéjére vasárnap délig érvényes narancssárga figyelmeztetését, valamint a mérsékelt havazásra és erős szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetését az ország nyugati, középső és keleti régiójára.
Az említett időszakban az ország nagy részén további csapadékra lehet számítani. Erdélyben vegyes csapadék hull majd és jegesedés alakulhat ki az utakon, főleg a Keleti-Kárpátok és a Kárpát-kanyar 1.500 méternél magasabban fekvő területein.
Az intézet szerint szombaton 13 óra és vasárnap 18 óra között mérsékelt havazásra és erős szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben a Bánságban, a Körösök-vidékének nagy részén, a Keleti- és Déli-Kárpátokban, valamint a Kárpát-kanyarban. Ezekben a régiókban további kiadós havazásra lehet számítani.

Vasárnap déli 12 óráig, Temes és Krassó-Szörény megyében, valamint a Déli-Kárpátok déli lejtőin, Hunyad, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa és Prahova megyékben bőséges havazás lesz, jelentős hóréteg rakodik le, a magas hegyvidéken az óránként 70 kilométeres sebességgel fújó szél felkavarja a friss havat.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ