Kitart a bér- és nyugdíjemelés mellett a PSD
Vissza

Kitart a bér- és nyugdíjemelés mellett a PSD

„Figyelembe véve, hogy a versenyszféra alkalmazottainak nagy része minimálbérért dolgozik, 3000 lejre kell emelni ezt az összeget” – jelentette ki kedden Marcel Ciolacu. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kifejtette, a kormánykoalíció elé fogja terjeszteni a javaslatot a 10 százalékos nyugdíjemelésre vonatkozó indítvánnyal együtt.

„ A magánszektorban foglalkoztatott romániaiak egyharmada minimálbérért dolgozik. Több mint 1,5 millió alkalmazottról van szó. A minimálbér emelésének szükségessége nyilvánvaló. Vannak bizonyos javaslatok, és ezeket meg fogjuk vitatni a koalícióban” – nyilatkozta a PSD elnöke, hozzáfűzve: a minimálbér és a nyugdíjak emelésével nő a lakosság vásárlóereje, és így kompenzálni lehet az inflációt – idézte az Agerpres hírügynökség Ciolacut.

Korábban feszültséget és nyilvános üzengetéseket váltott ki a szocdemek és a liberálisok között Marius Budai szociáldemokrata munkaügyi miniszter bér- és nyugdíjemeléseket kilátásba helyező nyilatkozata, mivel ezt – a liberálisok szerint – előzetesen nem beszélték meg a koalícióban.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis a Schengen-csatlakozásról: a ...
Janovics Jenő 150 – ...
Újraválasztották Tompa Gábort az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ