Kirúgta a STS az 112-es központ egyik alkalmazottját
Vissza

Kirúgta a STS az 112-es központ egyik alkalmazottját

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS), miután a nyilvános térben terjedni kezdett az 112-es egyik alkalmazottja és egy roma nemzetiségű nő párbeszéde, közölte: elítéli az alkalmazott magatartását és nyelvezetét, ezért eltávolították a sürgősségi hívásokat kezelő központból, és vizsgálat indult.

A STS közleménye szerint a hívást 2019. április 25-én 19:02:25 órakor fogadta a sürgősségi központ, majd továbbította azt a Szilágy Megyei Rendőrparancsnokság diszpécserszolgálatához.

„A STS határozottan elítéli az operátor magatartását és nyelvezetét, hozzáállása megszegi a belső etikai és deontológiai szakmai előírásokat, sérti azoknak a személyeknek a büszkeségét, hírnevét és méltóságát, akivel az 112-es operátor kapcsolatba lépett szolgálati ideje alatt. Az intézményben vizsgálat indult az operátor által kezelt hívás kapcsán” – áll a Különleges Távközlési Szolgálat hétfői közleményében.

Az illetékesek leszögezik továbbá, hogy az 112-es hívásokat kezelő operátoroknak egyenlő bánásmódot kell tanúsítaniuk a hozzájuk fordulókkal szemben, függetlenül nemzetiségüktől, képzettségi szintjüktől vagy nemüktől, „tilos a megkülönböztetett bánásmód, kötelező az egyenlőség elvének tiszteletben tartása, mindenfajta diszkriminációt mellőzni kell”.

„Biztosítjuk önöket, hogy az intézmény sürgősen meghozza a lehető legdrasztikusabb intézkedéseket” – közölte a STS.

A közleményt a szakhatóság azt követően adta ki, hogy a Libertatea kiadvány közzétette egy roma nemzetiségű nő és egy 112-es operátor között lezajlott beszélgetést. A nő azt követően tárcsázta sürgősségi hívószámot, hogy egy kisbusz sofőrje elgázolta őt 2019. április 25-én a zilahi buszállomáson, az operátor pedig sértegette, „varjúnak” nevezve az áldozatot és a szemtanút.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Románia megtámadta az Európai Unió ...
Újraválasztották Vákár Istvánt a megyei ...
Hány fizetett szabadnap jár a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ