Kilépett az ALDE képviselőházi frakciójából öt törvényhozó
Vissza

Kilépett az ALDE képviselőházi frakciójából öt törvényhozó

Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă, Marian Cucşa, Alexandru Băişanu és Mihai Niţă közös közleményben jelentették be, hogy kilépnek az ALDE parlamenti csoportjából, a továbbiakban független törvényhozókként kívánnak tevékenykedni.

Mint írják, a Călin Popescu-Tăriceanu pártelnök által az utóbbi időben gyakorolt „antidemokratikus és antiliberális döntéshozatal” oda vezetett, hogy a szenátusi frakció után az ALDE képviselőházi csoportja is megszűnik.

Viorica Dăncilă miniszterelnök múlt szerdán jelentette be, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetségének tagjai közül javasol minisztereket az alakulat kormányból való kilépése nyomán megüresedett három tárcához. Környezetvédelmi miniszternek, illetve miniszterelnök-helyettesnek Graţiela Gavrilescut, energiaügyi miniszternek Ion Cupát, a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszternek pedig Ştefan Băişanut jelölte Dăncilă.

Ezt követően Călin Popescu-Tăriceanu levélben tájékoztatta az államfőt és a miniszterelnököt, hogy azoknak a párttagoknak, akik elfogadták a miniszteri tisztségre való nevesítést, azonnali hatállyal megszűnik a párttagságuk. Ugyanaznap Tăriceanu a szenátus plénumában bejelentette, hogy Teodor Meleşcanu már nem a párt tagja, az ALDE szenátusi frakciója megszűnik, és egy vegyes parlamenti csoport megalakulása „körvonalazódik”.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ludovic Orban ellátogat Auschwitzba az ...
Vízilabda Eb - Huszonegy év után ...
Vasárnap is folytatódott a török ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ