Kilencvennégy új kanyarós esetet igazoltak az elmúlt egy hétben
Vissza

Kilencvennégy új kanyarós esetet igazoltak az elmúlt egy hétben

Pénteken már összesen 9822 igazolt kanyarós esetet tartanak számon Romániában, ami 94-gyel több, mint az elmúlt héten – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) járványügyi központja.

A heti jelentés szerint eddig összesen 35 emberéletet követelt a betegség, múlt hét óta nem történt újabb haláleset.

„Romániában 2017. november 10-éig 9822 az igazolt kanyarós megbetegedések száma, 35 halálesetet regisztráltunk (9 Temes, 6 Arad, 7 Dolj, 3 Krassó-Szörény, 1 Bihar, 1 Brassó, 1 Kolozs, 1 Călăraşi, 1 Neamţ, 1 Szatmár, 1 Vaslui, 1 Galaţi, 1 Maros megyében, illetve egy Bukarestben). Az ország mind a 41 megyéjében voltak kanyarós megbetegedések” – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) járványügyi központja.

A kormány augusztus 9-én fogadta el azt a törvénytervezetet, amely tartalmazza az országos oltási rendben szereplő oltások kötelezővé tételét is. Kötelezővé váltak azok az oltások is, amelyeket a teljes népességre vagy egyes csoportokra kimondott járványhelyzetben kap meg a lakosság.

A gyermek beoltásának felelőssége a szülőt vagy a törvényes gyámot terheli. A kötelező oltások esetében a beleegyezés hallgatólagosan történik, az oltás visszautasítása írásban lehetséges.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Paul McCartney musicalt ír egy ...
A világ tetején
A köztes lét földjén

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ