Kilenc szerb, koszovói, illetve török migráns próbált meg illegálisan bejutni Romániába
Vissza

Kilenc szerb, koszovói, illetve török migráns próbált meg illegálisan bejutni Romániába

A Temes megyei Nagyszentmiklóson szolgálatot teljesítő határőrök keddről szerdára virradóra kilenc szerb, koszovói, illetve török férfit értek tetten, amikor megpróbáltak illegálisan bejutni Románia területére.

A határrendészet tájékoztatása szerint a hőérzékelő rendszer észlelt egy csoportot, akik a szerb–román határ irányába tartottak. A határőrök Óbéba közelében nyakon csípték a kilenc külföldi állampolgárt, majd a vizsgálatok lefolytatása érdekében bevitték őket a határrendészet székhelyére.

Mint kiderült, kilenc férfiról van szó, akik szerb, koszovói, illetve török állampolgárok, 25–44 évesek, rendelkeztek iratokkal. Ezekből többek között arra is fény derült, hogy a török állampolgárok már Szerbia területére is illegálisan jutottak be, a koszovóiak pedig ki vannak tiltva Magyarországról.

Egyébként valamennyien azt mondták, hogy azért próbáltak meg illegálisan bejutni Romániába, hogy innen a schengeni övezetbe mehessenek tovább.

Illegális határátlépés miatt indult ellenük eljárás, és a romániai hatóságok értesítették a szerb illetékeseket is, hogy közösen vizsgálják ki a történteket, illetve alkalmazzák a visszafogadási egyezményt.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ