Kijárási tilalom: 30 bírság az első éjszaka
Vissza

Kijárási tilalom: 30 bírság az első éjszaka

A Kolozs Megyei Rendőrség közlése szerint március 23-án este 10 órától kezdődően rendőrökből, helyi rendőrökből, valamint csenderőkből álló egységek ellenőrizték Kolozsvár utcáin, hogy a lakosság betartja-e a két nappal korábban kiadott katonai rendeletet, amely részleges kijárási tilalmat rendelt el.

Ennek értelmében este 10 és reggel 6 óra között csak azok a személyek hagyhatják el otthonaikat, akiknek erre nyomós okuk van, s erre vonatkozóan rendelkeznek a munkaadó által kiadott igazolással, vagy pedig saját felelősségre nyilatkozatot tesznek a lakás elhagyásának halasztást nem tűrő okáról – az iratot előzetesen kell kitölteni/megírni, hogy fel lehessen azt mutatni a rendfenntartó szerveknek. A rendelkezések megszegése miatt 30 személyt sújtottak pénzbírsággal – derül ki a közleményből, amely ugyanakkor nem tér ki arra, hogy milyen értékű pénzbírságokat szabtak ki.

Másfelől, hírügynökségi jelentések szerint Bukarestben a hasonló okból megbüntetettek száma 188 volt, őket összesen 230 ezer lejre bírságolták.

Mint ismeretes, szerdától kezdődően már napközben is hasonló igazoló iratokra van szüksége annak, aki elhagyja lakását.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Novák Eduárd: 2032-ben Románia a ...
Gheorghiță: az oltások hatékonyak az új ...
Tíz napos csúszást okoz a kevesebb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ