Kiesett Dés a röplabda Román Kupából
Vissza

Kiesett Dés a röplabda Román Kupából

Már a sorsoláskor tudható volt: nehéz ellenfél jutott a férfi röplabda Román Kupa negyeddöntőjében a Dési Egyesülésnek, a Galaci Arcada mindig is kemény dió volt a Szamos parti csapatnak.

(erkedi, póka)Miután egy hónappal ezelőtt a bajnokságban is legyőzte Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványait, a hétvégén a kupasorozatban is nyerni tudott a vendégegyüttes, méghozzá egy jó óra alatt (69 percet tartott a sétatéri sportcsarnokban lebonyolított összecsapás). Mindhárom szettet fölényesen nyerték a vendégek, csupán a második menet volt valamivel szorosabb, az is csak az elején. A désieknél kissé vakációs hangulat uralkodott, így magabiztosan nyert az Arcada, amely a bajnokság első  felében is uralta a mezőnyt. Ezúttal is a holland Niels Klapwijk volt a mérkőzés legjobb röplabdázója, aki a szombat esti párharcban is magasan kiugrott eredményességével: nem kevesebb mint 21 pontot szerzett klubjának. Az Egyesüléstől ismét a 18 esztendős Alex Raţă érte el a legtöbb pontot, a hétvégén 11 sikeres labdája volt, róla tényleg elmondhatjuk, az őszi idény legjobb dési játékosa volt. Mellette még Andrei Mihalescu volt eredményes, utóbbi 10 pontot szerzett.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Galaci Arcada 0:3 (–18, –21, –15).

További eredmények: • Krajovai U MSC–Buzăui Gloria MSC 3:0 (16, 12, 23) • Bukaresti Dinamó–Temesvári UV 3:0 (14, 17, 19) – utóbbit december 1-jén játszották. Vasárnapra maradt a Bukaresti Steaua–Zilahi MRK kupamérkőzés.A férfi Román Kupa döntő tornáját 2020. május 5. és 6. között rendezik, a helyszín még nem ismert.

A női Román Kupában a Luminiţa Trombiţaş edzette Kolozsvári U NTT Data nem tudta felborítani a papírformát a sokszoros bajnok és kupagyőztes balázsfalviak ellenében, az összecsapás mindössze 56 percet tartott. A legeredményesebb kolozsvári játékos, Adina Stanciu is csak 6 pontot tudott „összekaparni”.

Eredmények: • Balázsfalvi Volei Alba MSC–Kolozsvári U NTT Data 3:0 (14, 15, 7) • Bukaresti Dinamó–Lugosi MSC 3:0 (17, 14, 13) • Galaci Belor ESK–Târgoviştei MSC 2:3 (–21, 23, 22, –10, –7) • Bákói Ştiinţa–Piteşti-i Argeş 3:0 (16, 13, 20) – utóbbit december 9-én játszották. A Final Fourt 2020. május 2. és 3. között bonyolítják le.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...
Újabb rekordot döntött a fertőzések ...
Elke Erb kapta a Büchner-díjat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ