Kiállításmegnyitóval kezdődnek ma a VI. Dési Magyar Napok
Vissza

Kiállításmegnyitóval kezdődnek ma a VI. Dési Magyar Napok

Dés a távolból című fotótárlattal veszi kezdetét a dési magyar közösség egyik legmeghatározóbb közösségépítő eseménye ma délután 17.30 órakor az Arta képgalériában. Luidort Péter és Magyari Hunor kiállítását Kányádi Sándor költő, író, műfordító emléke előtt tiszteleg. A kiállításmegnyitót Márton Kalapáti Jolán versműsora színesíti.

A háromnapos, kulturális értékekre összpontosító eseménysorozat programkínálatában minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot, hiszen nem hiányoznak a gyermekprogramok, a hagyományőrző, kulturális és gasztronómiai események sem.

„Minden évben nagy népszerűségnek örvend a rendezvényünk és évről évre többen látogatnak el az eseményekre. A háromnapos program jó lehetőség a désiek számára a találkozásra, hiszen a Désről elszármazottak is hazalátogatnak ilyenkor. Évről-évre igyekszünk olyan programkínálatot összeállítani, amelyben mindenki talál számára érdekes tevékenységet” – nyilatkozta Kovrig Annamária helyi tanácsos, az RMDSZ dési szervezetének elnöke.

Péntek délután a hagyományőrzés kerül előtérbe, hiszen 18:30-tól a 20. Szent István-napi Néptánctalálkozó népviseleti felvonulása és gálaműsora kezdődik az ARTA mozi színpadán. Szombaton, augusztus 18-án különböző gyerekprogramokra és gulyásfőzésre várják az érdeklődőket a Múzeumkertbe, majd 19 órától az ARTA mozi színpadán Horváth Gábor humoritsa stand-up produkciója és Homonyik Sándor koncert kezdődik. A VI. Dési Magyar Napokat zenés mulatság zárja a Parc-Rex étterem teraszán.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kína szankciókkal válaszol az ujgurok ...
Épségben olvadtak ki a francia Alpokban ...
Élő közvetítések sorozatát indítja a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ