Ki megy és ki marad a Dăncilă-kabinetben?
Lemondott tisztségéről Mihai Fifor védelmi miniszter
Lemondott tisztségéről Mihai Fifor védelmi miniszter
Vissza

Ki megy és ki marad a Dăncilă-kabinetben?

Több változás is várható a Dăncilă-kabinetben a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának hétfői ülése előtt keringő híresztelések szerint.

Az egyik forgatókönyv szerint Dorel Căprar, a képviselőház védelmi bizottságának elnöke váltja Mihai Fifort a védelmi minisztérium élén.

A híresztelések börzéjén hallani azt is, hogy Ilan Laufer veszi át a fejlesztési tárca irányítását Paul Stănescutól, aki az elmúlt időszakban több ízben is bírálta Liviu Dragnea pártelnököt, s ezért eltávolítják a kormányból.

Politikai források szerint Tudorel Toader marad az igazságügyi miniszter, ám a közlekedésügyi tárca irányítását Mircea Drăghici veszi át Lucian Șovától.

Drăghici parlamenti képviselő és a PSD pénztárosa.

A távközlési tárca élén is változás jöhet: Alexandru Petrescu válthatja Bogdan Cojocarut.

Egy másik lehetséges forgatókönyv szerint, amely kapcsán a Mediafax „politikai forrásokra” hivatkozik, Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter veheti át a közlekedésügyi tárca irányítását, Marius Budai képviselő pedig munkaügyi miniszter Lia Olguța Vasilescu helyett. A védelmi miniszter az a Gabriel Leș lenne, aki már korábban is vezette a védelmi tárcát. A további változások: Niculae Bădălău gazdasági miniszter Dănuț Andrușcă helyett, Ilan Laufer fejlesztési miniszter Paul Stănescu helyett, Alexandru Petrescu távközlési miniszter Bogdan Cojocaru helyett.

A kormányátalakításról a PSD vezetőinek hétfői ülésén születik döntés, eddig az egyetlen biztos dolog az a témában, hogy máris lemondott tisztségéről Mihai Fifor védelmi miniszter. Azt mondta, a párton belüli tevékenységre kíván összpontosítani.

„Nagyon komoly elemzést végeztem, láttam, mi történt az elmúlt hónapokban, és úgy döntöttem, hogy a párt csapatához tudok csatlakozni, hogy elő tudjuk készíteni az elkövetkező két nehéz évet, ami ránk vár. Úgy gondolom, szükség van a csapat megerősítésére, és fontos projekteket tudunk előkészíteni. Megkértem a miniszterelnök asszonyt és Dragnea elnök urat, hogy fogadják el a lemondásomat, hogy a párthoz mehessek, és komolyan belevethessem magam a munkába” – fogalmazott a leköszönő tárcavezető, akit 2017 szeptemberében nevezték ki a védelmi minisztérium élére.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Horvát fiaskó
Hősiesség
Rókáék

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ