Boc győzelme - Ki hozza létre az oltásközpontokat?
Vissza

Boc győzelme - Ki hozza létre az oltásközpontokat?

Egyelőre elhalasztották annak a sürgősségi kormányrendeletnek az elfogadását, amely a koronavírus elleni oltásközpontok létrehozására és finanszírozására vonatkozott. A rendeletet a szerdai ülésen tárgyalta volna a kormány, de mivel a kormánytagok maguk sem tudtak egyezségre jutni, hogy ki fedezi ezen központok létrehozását és működését, ezért elhalasztották. Az oltásközpontok létrehozása a január 15-én kezdődő második oltáskampány miatt vált szükségessé. A rendeletet egy külön kormányülésen fogadhatják el.

Véleményezés céljából a tervezetet eljuttatták a Romániai Megyei Jogú Városok Szövetségéhez is, ám a testület elnöke, Emil Boc elégedetlenségét fejezte ki, mivel a  tervezetben az szerepelt, hogy ezeket az oltóközpontokat a helyi önkormányzatok hozzák létre és szerelik fel, a költségeket pedig közösen állta volna az egészségügyi minisztérium és a helyi önkormányzat. 

“Minden tárcavezetőnek tudnia kell, hogy nem róhatsz ki feladatot,  ha nem adsz pénzt. Plusz feladatokat csak akkor róhatsz ki, ha már kiutaltad az ehhez szükséges erőforrást” – elégedetlenkedett Boc. Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter ezt poltikai támadásnak minősítette. Az egészségügyi miniszter szerint az oltásközpontok kialakítása és működtetése  nem ró különösebb terhet az önkormányzatokra, mivel egyes költségek megtérítését kérni lehet a fejlesztési minisztériumtól vagy a kormány más egységeitől.

 

 
 

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltásbizottság: több mint 300 ezren ...
A miniszterelnöknek is beadták a ...
Komoly műszaki gondok a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ