Kevesebb lesz a tanóra, tilos a bullying
Vissza

Kevesebb lesz a tanóra, tilos a bullying

Kihirdette hétfőn Klaus Iohannis államfő az új iskolai óraszámot is szabályozó törvényt: az elemisták heti 20, a gimnazisták 25, a középiskolások 30 órát tölthetnek az iskolában.

A tanügyminisztert a jelenlegi hetedikesek 2021-ben esedékes transzdiszciplináris szakaszzáró vizsgáját elrendelő törvénycikkely alkalmazhatóságáról, valamint az érettségi kapcsán az idegen nyelvi kompetenciavizsgáról és a szaknak megfelelő érettségi tantárgyról is kérdezték.
Az érettségi nyelvi kompetenciavizsgájával kapcsolatosan kétféle törekvés létezik, az egyik a minősítés helyett osztályzatokat tart szükségesnek, a másik haszontalanként törölné a vizsgát – fejtette ki a Hotnews hírportálnak adott interjúban Monica Anisie.
A miniszterasszony úgy nyilatkozott, előbb-utóbb döntenie kell, választva a lehetséges változatok közül. A diákoktól érkező jelzések a technológiai és vokacionális líceumok végzőseinek a profiljuknak megfelelő, választható érettségi vizsgatárgyával kapcsolatosak, erről a miniszter úgy véli, meg kell adni az érettségizőknek a választás lehetőségét. Monica Anisie fontolgatja, hogy az érettségi ügyét is közvitára bocsássa.Az oktatási rendszerből érkezett miniszter szerint, aki tanított hetedik osztályos diákokat is, a jelenlegi hetedikesek nincsenek felkészítve arra, hogy interdiszciplináris felmérő vizsgát tegyenek. Monica Anisie nem tartja helyesnek, hogy a felkészítésüktől eltérő jellegű vizsgára kényszerítsék a diákokat, ezért úgy véli, hogy a cikkely alkalmazásának határidejét módosítani kell.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírusos Kolozs megye prefektusa ...
Figyelmeztetés: 12 kilométeres ...
Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ