Kétezer négyzetméteres tevekifutót adtak át a Veszprémi Állatkertben
Vissza

Kétezer négyzetméteres tevekifutót adtak át a Veszprémi Állatkertben

Kétezer négyzetméteres tevekifutót adtak át a Veszprémi Állatkertben szerdán az intézmény 2,5 milliárd forintos fejlesztéssorozatának részeként, a Modern városok program első elkészült veszprémi beruházásaként.

Török László állatkert-igazgató elmondta: a Modern városok programból kapott 2,5 milliárd forintból az idén hatvanéves Veszprémi Állatkert történetének legnagyobb fejlesztéssorozata valósul meg. Ennek első eleme a legmodernebb állatkertészeti eljárások szerint kialakított kétezer négyzetméteres tevekifutó, ahová Magyarország egyik legnagyobb, tizenöt fős teveállománya kerül – emelte ki. Hozzátette, a tevekifutót követően új játszóteret, állatsimogatót és szavannakilátót is átadnak a közeljövőben. A Gulya-dombi területen épül az oroszlánok új kifutója, valamint folyik egy új gazdasági és operatív központ kivitelezése, ahol a háttérintézmények kapnak helyet: személyzeti kiszolgáló helyiségek, állatklinika, karantén, logisztikai központ és takarmánykonyha.

A 2000 négyzetméteres kifutóhoz két belső boksz, takarmánytároló, valamint egy fedett beálló is tartozik. A kétpúpú tevék nagy örömmel fogadták az új, tágas kifutót.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az átadáskor hangsúlyozta: a fejlesztéseknek köszönhetően évről évre növekszik a Veszprémi Állatkert látogatottsága, amely a Balaton környékének egyik legvonzóbb turisztikai látnivalója.

Fedőkép: Az átadáskor a tevék nagy megelégedésére friss zöld levelekkel teli ágak kerültek elő, amelyekből szívesen csemegézett az egész csapat – FOTÓ: WWW.VESZPZOO.COM


ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Horvát fiaskó
Hősiesség
Rókáék

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ