Két újonc a Dési Egyesülés röplabdacsapatában
Vissza

Két újonc a Dési Egyesülés röplabdacsapatában

Alig fejeződött be a férfi A1-osztályú röplabdabajnokság évadja, a Dési Egyesülés háza táján máris van újdonság. A klub vezetői már most gondolnak az ősszel sorra kerülő nyitányra, egyelőre két újonccal bővült a játékoskeret.

(erkedi, póka)

Mindkettő helybeli röplabdázó, ezentúl csakis rájuk összpontosítanak az alakulat szakvezetői. Egyikük Andrei Grigoraş, aki a múlt bajnokságban a Krajovai U MSC gárdájánál szerepelt, a 28 éves játékos két év után tért vissza anyaegyesületéhez. A másik újonc az alig 19 esztendős Alexandru-Adrian Urian liberó, a Dési LAPI kadettcsapat neveltje három évre írt alá szerződést az élvonalban szereplő klubbal. A tehetséges játékos a korosztály válogatottjában is bemutatkozott, amelynek edzője éppen a dési trénere, Mircea Itt.

Itt említjük meg, hogy a napokban a szlovákiai Nyitra városban rendezett Eb-selejtezőn a román válogatott tagja a Dési Egyesülés egyik legjobb játékosa, Tudor Magdaş is, aki a 2020–2021-es bajnokságban nyújtott teljesítményével vívta ki a nemzeti színekben való szereplését.

Az E-csoport első mérkőzésén Románia 75 perc alatt 3:0 (15, 19, 18) arányban legyőzte Albániát. A legtöbb pontot Robert Adrian Aciobăniţei szerezte (16), a Dănuţ Pascu irányította nemzeti csapatban még Gabriel Cherbeleaţă (14) és Rareş Bălean (11) jeleskedett, az albánok legjobbja, Anton Qafarena csapatkapitány 9 pontig jutott. A csoport másik mérkőzésén a házigazda Szlovákia 3:0 (22, 21, 23) arányban legyőzte Svájcot. Pénteken szlovák–román és svájci–albán mérkőzéssel folytatták a sorozatot.

Péntektől Budapesten játssza a G-csoport az első mérkőzéseit, a magyarok sorrendben Norvégiával, Fehéroroszországgal és Portugáliával mérkőznek. Az Eb-re a hét csoport győztese és az 5 legjobb csoportmásodik jut ki. A kontinensviadalnak szeptember 1–19. között Lengyelország, Csehország, Észtország és Finnország ad otthont.

A női Eb-t illetően a magyarok péntektől vasárnapig Franciaországban, egy héttel később a budapesti Közszolgálati Egyetemen a Ludovika Arénában vívják selejtezőjüket a franciák, az izraeliek és a dánok ellen. A csoportból az első kettő jut ki az augusztus 18-án kezdődő szerb–horvát–román–bolgár közös rendezésű kontinensviadalra.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ