Két kétpettyes katica: kinti lépcsőről benti virágcserépbe
Vissza

Két kétpettyes katica: kinti lépcsőről benti virágcserépbe

Láttunk, tapasztaltunk már sok szokatlant január elején: például a túlságosan kellemes, tavaszias időjárást, meg az ezen felbátorodó zsenge hóvirágokat, amint merészen nagyra nőttek a kertben és ki is nyitották formás fehér fejecskéjüket. Na, de mik ezek az apró pirosas pontocskák az irodaépület napsütötte lépcsőjén?

Éppen egy megbeszélésre igyekeztünk a kollégákkal, és feltűnt a lépcsőn a túl sok fekete-piros pötty. Meg kellett közelről is nézni, és kiderült, nem a lépcsőcsempe mintázata, hanem kétpettyes katicabogarak. Hogy mi szél és honnan sodorhatta őket oda, el nem tudtuk képzelni, de kettőt magunkkal vittünk. És tetszhetett az utaztatás a tenyérben, mert feléledtek tetszhalott állapotukból, addig szorosan behúzott lábacskáikat kiengedték, majd a megbeszélés idején kis járógyakorlatot végeztek az irodaasztal sima lapján, csápocskáikkal óvatosan tapogatózva.

Aztán azóta a szerkesztőségben leltek kovártélyra egy virágcserépben, amit óvatosan kezelünk: kevés öntözéssel, hogy a katicák „megússzák” tavaszig. Állítólag most telelniük kellene.

ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Maláj utasszállító – Washington ...
Morawiecki-Dăncilă találkozó Varsóban
Több PSD-s képviselő is átigazolt Ponta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Erre költik a magyarországi támogatást: ...
  • Próbacikk
  • A kántor feladata: Isten dicsőítése
  • „Itt a tudomány és a vallás kéz a ...
  • BAJNOK A KOLOZSVÁRI CFR 1907!