Két hét szép idő, kevés csapadék
Vissza

Két hét szép idő, kevés csapadék

Országszerte szép idő lesz a következő két hétben, a csúcshőmérsékletek a 10 Celsius-fokot is elérhetik, a prognosztizált kevés csapadékra inkább január 21-e után kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) közzétett, 26-áig érvényes előrejelzéséből.
Erdélyben a január 13-án jegyzett 3 Celsius-fokos átlaghőmérséklet január 16-ára 6 Celsius-fokra emelkedik. Ezt követően az átlaghőmérséklet enyhén csökken, és január 26-áig nagyjából a sokéves átlagnak (0-2 Celsius-fok) felel majd meg. Éjszaka az évszaknak megfelelően mínusz 2 és mínusz 7 Celsius-fok közötti értékek várhatók, az utolsó napokban valamivel hidegebb lesz, mínusz 9 fok köré süllyed a hőmérő higanyszála. Csapadék ez első héten gyakorlatilag nem lesz, a másodikon, főleg 21-e és 24-e között, gyenge havazás előfordulhat.

A hegyvidéken az időszak kezdetén jegyzett átlag 1 Celsius-fokról 4 fokig melegszik fel a levegő, majd folyamatosan csökken a periódus végéig, amikor átlagosan mínusz 4 Celsius-fok várható. Az első héten éjszaka mínusz 6 és mínusz 2, a másodokon mínusz 12 és mínusz 8 fok között alakulnak a minimumok. Enyhe napi csapadékra január 18-a után lehet számítani.Erdélyben a január 13-án jegyzett 3 Celsius-fokos átlaghőmérséklet január 16-ára 6 Celsius-fokra emelkedik. Ezt követően az átlaghőmérséklet enyhén csökken, és január 26-áig nagyjából a sokéves átlagnak (0-2 Celsius-fok) felel majd meg. Éjszaka az évszaknak megfelelően mínusz 2 és mínusz 7 Celsius-fok közötti értékek várhatók, az utolsó napokban valamivel hidegebb lesz, mínusz 9 fok köré süllyed a hőmérő higanyszála. Csapadék ez első héten gyakorlatilag nem lesz, a másodikon, főleg 21-e és 24-e között, gyenge havazás előfordulhat.

A hegyvidéken az időszak kezdetén jegyzett átlag 1 Celsius-fokról 4 fokig melegszik fel a levegő, majd folyamatosan csökken a periódus végéig, amikor átlagosan mínusz 4 Celsius-fok várható. Az első héten éjszaka mínusz 6 és mínusz 2, a másodokon mínusz 12 és mínusz 8 fok között alakulnak a minimumok. Enyhe napi csapadékra január 18-a után lehet számítani.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Dévai kórház: 14 napig nem megy be, és ...
Elkezdődött a maszkgyártás Romániában: ...
Ablakomból a világ – küldjetek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ