Két „döntő” a negyeddöntőkben
Labdarúgó Bajnokok Ligája
Labdarúgó Bajnokok Ligája
Vissza

Két „döntő” a negyeddöntőkben

Kisorsolták ma délben Nyonban a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítását – a sors úgy hozta, hogy a legjobb négy közé jutásért két, akár döntőnek is beillő összecsapást rendeznek.

Ezek egyike a Real Madrid és a Bayern München párharca, amelynek külön érdekessége, hogy a Bayern jelenlegi szakvezetője, Carlo Ancelotti korábban a királyi gárdát is edzette – így például akkor, amikor a 2013/14-es BL-idény elődöntőjének mindkét mérkőzésén a Real legyőzte a Bayernt.

Összességében a Real Madrid és a Bayern München már 22-szer találkozott egymással nemzetközi kupameccseken (ebből 16-szor a BL-ben), a spanyolok 9-szer, a németek 11-szer győztek, és mindössze két alkalommal mutatott döntetlent az eredményjelző a meccs végén.

A másik „döntő” a Juventus és a Barcelona közötti párharc – ilyet nemrég már a BL döntőjében is láthattunk, a 2015-ös fináléban a katalán gárda 3–1-gyel múlta felül a zebrákat. A két csapat a legrangosabb európai kupasorozatban eddig összesen kilencszer találkozott egymással, négyszer győztek az olaszok, háromszor a katalánok. 

Az első mérkőzéseket április 11–12-én, a visszavágókat április 18–19-én rendezik.
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításai: Atlético Madrid (spanyol)–Leicester City (angol), Borussia Dortmund (német)–AS Monaco (francia), Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol), Juventus (olasz)–Barcelona (spanyol).


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Elindul Barcelona polgármesteri ...
Tokióban mutatják be először Pálfi ...
Mobilalkalmazással segítik a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ