Képzéseket hirdet a Kallós Zoltán Alapítvány! Szerezz jártasságot valamely mesterségben
Vissza

Képzéseket hirdet a Kallós Zoltán Alapítvány! Szerezz jártasságot valamely mesterségben

A Kallós Zoltán Alapítvány 4 képzést hirdet idén ősszel azoknak, akik egy-egy mesterségben nagyobb jártasságot kívánnak szerezni.

Falvakon tanító pedagógusoknak kedvezményes a részvétel, részletekért érdeklődjenek az alábbi e-mail címen és telefonszámon. Jelentkezési határidő 2019.  szeptember 30.  laszlo.eszter@hagyomanyokhaza.hu, 0741479350.

1.  Mese szóval – 30 órás élőszavas mesemondó képzésünket azoknak ajánljuk, akik a hagyományos mesemondás világát közelebbről megismernék, kipróbálnák magukat mesemondóként. Kezdőket és gyakorló mesemondókat egyaránt várunk, hogy a mesék típusait, mesemondás technikáit, korosztályi sajátosságait számba vegyék és a régmúlt közösségi alkalmainak hangulatát megtapasztalhassák.

A képzés helyszíne Kolozsvár, időpontja: 2019. október 11-13. és november 8-10. https://kallosalapitvany.ro/mese-szoval-bevezetes-az-eloszavas-mesemondasba/

2A népművészeti anyanyelv elsajátítása vizuális neveléssel és játékkal óvodás és kisiskolás korban – Ezt a 60 órás képzést azoknak a pedagógusoknak, művelődésszervezőknek, gyerekekkel foglalkozó szakembereknek, szülőknek, nagyszülőknek ajánljuk, akik fontosnak tartják népművészeti értékeink továbbörökítését. Játékfejlesztő oktatónk segítségével műhelyünkben mezőségi mintakincseket felhasználva ötletes, szórakoztató játékokat fogunk készíteni, amelyeket akár a tanítás során, akár szabadidős elfoglaltságként garantáltan szívesen fogják használni gyerekeik, tanítványaik.

A képzés helyszíne Válaszút, időpontja: 2019. október 28-31. és 2020. január 10-12.  https://kallosalapitvany.ro/mezosegi-kezmuves-muhely-a-nepmuveszeti-anyanyelv-elsajatitasa-vizualis-nevelessel-es-jatekkal-ovodas-es-kisiskolas-korban/

3.  Népi bőrműves tanfolyam – Ha szívesen elkészítenéd időtálló, egyedi használati tárgyaidat, vagy csak megajándékoznád szeretteidet saját készítésű munkáiddal, netán szabadidődet hasznosan kitöltő elfoglaltságot keresel, csatlakozz a tanfolyamhoz, hiszen nálunk megismerheted a népi bőrművesség alapjait. Ki tudja, még mesterségeddé is válhat pár év múlva!

A 60 órás képzés helyszíne Válaszút, időpontjai: 2019. október 25-27., november 15-17., december 13-15., 2020. január 10-12. https://kallosalapitvany.ro/mezosegi-kezmuves-muhely-nepi-bormuves-tanfolyam/

4Növényi festés és tarisznyaszövés – Szereted a pasztell színeket, a természetjárást? Mi a kettőt ötvözve begyűjtjük a növényeket, majd boszorkánykonyhánkban szebbnél-szebb színeket varázsolunk a nyers gyapjúból. Ráadásként saját tarisznyádat is elkészítheted. A jó hangulatú alkotóközösség itt is garantált.

A 30 órás képzés helyszíne Válaszút, időpontja: 2019. október 28-31. https://kallosalapitvany.ro/mezosegi-kezmuves-muhely-novenyi-festes-es-tarisznyaszoves-tanfolyam/


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírusos a Kolozs Megyei ...
Két nap alatt 2533 új eset és 75 ...
Parkoló autókat rongáltak meg a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ