Kelemen Hunor: nem kell Covid-igazolvány a templomokban
Vissza

Kelemen Hunor: nem kell Covid-igazolvány a templomokban

A kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban - jelentette ki Kelemen Hunor kormányfő-helyettes, az RMDSZ elnöke.

„A koalícióban még zajlik a vita a Covid-igazolványról szóló jogszabályról. Amíg a szakbizottságokban nem zárulnak le a viták, nem szeretnék erről beszélni. Az azonban bizonyos, hogy nem áll szándékunkban kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokba való belépéshez'”- nyilatkozta csütörtök este Kelemen az Antena 3 televízióban.

A Covid-teszteket illetően Kelemen kifejtette, mivel az állam ingyen a lakosság rendelkezésére bocsátja a koronavírus elleni vakcinát, azoknak, akik nem hajlandók beoltatni magukat, állniuk kellene a tesztelések költségeit. Leszögezte ugyanakkor, a zöldigazolványnak akkor van relevanciája, amikor nő az incidencia, mihelyt bizonyos ezrelék alá csökken a fertőzöttségi mutató, veszít fontosságából.

Minden személy szabadon dönthet arról, hogy beoltatja magát, vagy sem, amikor azonban egy másik személy egészségét veszélyezteted, megváltozik a helyzet, a szabadság mellett felelősségre is szükség van - vélekedett Kelemen.

Hozzátette, támogatja a kötelező védőoltást az egészségügyben, a közigazgatásban, az oktatásban, azokon a területeken, ahol a személyzet nap mint nap sok polgárral, gyermekkel, időssel, beteggel találkozik. "Fontosabb azonban érveket hozni, meggyőzni a másik embert, hogy a vakcina nem öl meg, a vakcina megment" - fűzte hozzá az RMDSZ-elnök.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ