Kelemen Hunor: március 15-én is vigyázzunk egymásra!
Vissza

Kelemen Hunor: március 15-én is vigyázzunk egymásra!

A Facebook-oldalára feltöltött mai ünnepi üzenetében Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azt írja: „Március 15. legszeretettebb ünnepünk. Talán nem véletlenül, hiszen legértékesebb kincsünk a szabadság”.

A szövetségi elnök Petőfi Sándorról és társairól ír, akiket „merész és nagyot álmodó” hősöknek nevez.

„(…) Az ünnep mindannyiszor lehetőséget teremt arra, hogy egy kicsit szorosabbra fonjuk kötelékeinket, a magyarok közösségének kötelékét” – írja a politikus.

Emlékeztet arra, hogy 1989 után még nem fordult elő, hogy az erdélyi magyarok ne ünnepeljék meg március 15-ét, a „szabadságunk szent napját”, idén azonban mindenkinek nélkülöznie kell a közös ünnep élményét, a felelős döntés ugyanis az volt, írja az RMDSZ elnöke, hogy „együnk észnél, vigyázzunk egymásra, mert nem lehet közösen ünnepelni akkor, ha az egy világjárvány fertőzésének aránytalanul magas kockázatát hordozza magában”.

„Ükapáink azzal jártak el helyesen, hogy kardot rántottak a szabadságért. Mi pedig úgy járunk el bölcsen, ha ügyelünk a magunk és szüleink egészségére, ha ügyelünk arra, hogy közösségünk épen és egészségesen vészelje át ezt a nehéz időszakot. A világszabadságért érdemes kockáztatni. Egy világjárvány miatt azonban nem érdemes és nem is helyes. Vigyázzunk egymásra! Március 15. örök ünnepünk marad, szívünkben ma is büszkék vagyunk elődeink nagyszerű, bátor tetteire” – olvasható a közösségi portálra feltöltött üzenetben.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Toleranciagyakorlás
  • Több mint egy tucat település vörös ...