Kelemen Hunor és a kormány több tagja is beoltatta magát
Vissza

Kelemen Hunor és a kormány több tagja is beoltatta magát

Beoltatta magát szerda reggel COVID-19 ellen a két miniszterelnök-helyettes, Kelemen Hunor és Dan Barna, valamint Lucian Bode belügyminiszter, Alexandru Nazare pénzügyminiszter, Nicolae Ciucă védelmi miniszter, valamint Stelian Ion igazságügyi miniszter. A kormány hat tagja a fővárosi Carol Davila katonai kórházban kapta meg a vakcina első adagját – közölte az Agerpres hírügynökség.

Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor az oltást követően elmondta: ez a leghatékonyabb módja annak, hogy újra biztonságban tudhassuk magunkat és szeretteinket, hogy visszatérjen az élet a normális kerékvágásba, és a korlátozásokat lassan a hátunk mögött tudjuk.

Az egészségügyben dolgozók után január 15-től az idősek, a krónikus betegek és a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozó személyek kérhetik az oltást, Kelemen Hunor pedig arra biztatja őket, hogy regisztráljanak, és oltassák be magukat. Az RMDSZ elkötelezett az oltáskampány mellett, amit minden lehetséges eszközével népszerűsíteni fog a magyar közösség tagjainak körében.

Kelemen Hunor hangsúlyozta: „a járványt csak úgy tudjuk legyőzni, ha összefogunk. 2020 a bizonytalanság és a félelem éve volt, 2021 legyen a remény és a lehetőség éve! Most kell felelősnek lennünk magunkért, egymásért. Fogjunk össze, és győzzük le a járványt!” 

A COVID-19 elleni oltáskampány második szakasza január 15-én, múlt pénteken kezdődött. Klaus Iohannis államfő még aznap nyilvánosan beoltatta magát, Florin Citu kormányfő pedig szombaton kapta meg a vakcinát.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Együttérző helyeslés – ...
Elsőfilmes rendező alkotása nyerte a ...
Hol a legmagasabb a fertőzési arány ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ