Kelemen Hunor: az MPP-vel továbbra is együtt lehet tervezni
Vissza

Kelemen Hunor: az MPP-vel továbbra is együtt lehet tervezni

„Részünkről továbbra is az együttműködés a járható út, hiszen a következő időszak is fontos kihívások elé állítja az erdélyi magyar közösséget. Ha közösen találunk válaszokat, akkor azok mindig jobbak, illetve a problémákra a megoldás is könnyebb lesz” – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azt követően, hogy a Magyar Polgári Párt új elnökével, Mezei Jánossal találkozott Gyergyószentmiklóson.

A szövetségi elnök teljesen természetesnek nevezte, hogy az MPP tisztújítása után a frissen megválasztott elnökkel egy asztalhoz ülnek, és a tervekről beszélnek – a jelenről, de főleg a jövőről.

Kelemen Hunor elmondta: amikor a Magyar Polgári Pártból „sarkantyút kovácsol” annak elnöke, akkor azt is elismeri, hogy „van olyan ló, amellyel haladni lehet.” „A sarkantyúhoz ló is kell, a Szövetség pedig szívesen vállalja ezt a szerepet” – nyomatékosított.

Kelemen Hunor szerint helyesen jártak el akkor, amikor 2014-ben az RMDSZ és az MPP megállapodást kötött, s így volt ez 2016-ban is, amikor megújították és megerősítették ezt a köteléket. Leszögezte: olyan partnert látnak a Magyar Polgári Pártban, amellyel együtt lehet tervezni a következő időszakban is. A közös célok pedig az erdélyi magyarokra vonatkoznak, arra, hogy biztonságban tudják magukat és családjukat, hogy fejlődjenek. Akár gazdaságról, közösségi jogokról, autonómiáról van szó, ugyanazt a nyelvet beszéljük a Magyar Polgári Párttal 2018-ban – összegzett a szövetségi elnök, aki kiemelte, a megállapodás helyességét az is igazolja, hogy az MPP ma a parlamentben van, illetve 2016-tól több polgármestere van, mint volt.

 (Fotó: rmdsz.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kilencórás kihallgatáson Gheorghe Dincă ...
Rajtol a 11 hónapos belvárosi ...
Megjelent a kolozsvári Szociális Kisokos

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...