Kelemen Hunor az egészségügyi miniszter lemondásáról: „jó orvos, de gyenge menedzser”
Vissza

Kelemen Hunor az egészségügyi miniszter lemondásáról: „jó orvos, de gyenge menedzser”

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a tárcavezető lemondása kapcsán azt nyilatkozta: Victor Costache eleve nem kellett volna miniszterséget vállaljon.

A politikus szerint az a tény, hogy Costache az első Orban-kormány idején elfogadta, hogy az egészségügynek kevesebb költségvetése legyen, mint 2019-ben volt, érzékelteti, hogy nem értette meg a rendszer szükségleteit.„Mindemellett egy minisztérium vezetéséről lemondani azt jelenti, hogy nem akarsz ott lenni, amikor a helyzet bonyolultabbá válik. Felelőlenség elfogadni egy ilyen funkciót, aztán menekülni a felelősség elől” – emelte ki az RMDSZ elnöke.Megjegyezte azt is, Costache „jó orvos, de gyenge menedzser,” és Ludovic Orban kormányfő feladata, hogy olyan tárcavezetőt javasoljon, aki képes a járványhelyzetet kezelni és a rendszer hiányosságait kiküszöbölni.
Klaus Iohannis az új egészségügyi miniszter kinevezésére vonatkozó rendelet aláírását követő sajtónyilatkozatában kiemelte: „Nelu Tătaru nagyon jól ismeri a jelenlegi egészségügyi helyzetet, és haladéktalanul meg kell hoznia minden intézkedést az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.”

Az államfő arról is beszélt, fontos az európai szintű együttműködés ahhoz, hogy a különböző állampolgárok hazatérhessenek saját országaikba. Megjegyezte, ezt a témát is felveti az Európai Tanács csütörtöki, videokonferencia formájában tartott ülésén, amelynek fő napirendi pontja a koronavírus-járvány. Iohannis azt mondta, a „román állam mindent megtesz, hogy a más országokban levő munkavállalók biztonságban hazatérhessenek.”


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hargita megyében is megjelent a kór
Folytatja a fertőtlenítést a városháza
Idős földészek mikor dolgozhatnak a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ