Kék bolygót mentettek a Csemete óvodában
Vissza

Kék bolygót mentettek a Csemete óvodában

Mentsük meg a kék bolygót címmel szerveztek tematikus foglalkozásokat a Csemete óvodában az Argumentum Nostrum Egyesület ANYÓ programja keretében július 15–19-e között. A különleges program célja az angol nyelv valamint a környezettudatos gondolkodás alapjainak elsajátítása volt, így lehetőséget biztosított, hogy néhány angol szóval bővüljön a gyermekek szókincse, és énekkel megerősítsük a tanult szavakat.

A mindennapi játékkal a gyermekeket aktív részvételre bátorítottuk, hogy merjenek angolul is kommunikálni. A kézimunkával pedig újrahasznosításra tanították a kisebbeket, meg arra, hogy a hulladékanyagokat ne szemétnek könyveljék el, hanem alkotásra méltó kincsnek.

Fő célunk az volt, hogy rámutassunk a teremtett világ szépségére, hogy megértessük: tőlünk, tőlük is függ, mivé változik ez a csodás kék bolygó, a Föld.

Bátrak voltunk, minden nap elindultunk felfedezni a várost az általunk kézzel festett pólókban. Megnéztük a Botanikus kertet, megtisztítottuk a szeméttől a Vasutas parkot, gyönyörködtünk a Sétatér hatalmas fáiban és a tóban úszkáló hattyúkban és kacsákban.

Nagyon nagy segítséget jelentett a program sikeres lebonyolításában, hogy a mindennapi feladatokban a Csemete Óvoda Erasmus+ önkéntesei is közreműködtek. Maren Bohlen, Johanna Klausing, Paula Bohler és Sarah Wieland az idei tanévben a Let’s Play Again! EVS programban vettek részt. Természetesen a két óvó néni, Dósa Noémi és Lészai Emőke is bőven kivette a részét a heti szervezésben.

A gyermekek gyorsan leküzdötték a kommunikációs nehézségeket, szívesen jöttek minden reggel óvodába. Nagyokat sétáltunk, játszottunk, és sokat meséltünk. A séta alkalmával minden járókelőnek mosolyt csaltunk az arcára. Reméljük, hogy maradandó élményeket nyújtottunk. A gyermekek jövőre is szívesen jönnek – mondták búcsúzásképpen.

Köszönet a lehetőségért az ANYÓ programnak!

Lészai Emőke, óvodapedagógus


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel harmincezer vakcina érkezik ...
Boc túlfeszíti a húrt
CFR 1907: Vinícius fejese döntött Aradon

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ