Keddre halasztották az államháztartási hiánycél megemeléséről szóló kormányülést
Vissza

Keddre halasztották az államháztartási hiánycél megemeléséről szóló kormányülést

Kedden 14 órára halasztották az államháztartási hiánycél megemeléséről szóló sürgősségi kormányrendelet elfogadása érdekében hétfőre összehívott kormányülést.

„Szükség lett volna a CES (a Gazdasági és Társadalmi Bizottság – szerk. megj.) véleményezése, ám mivel a CES nem ült össze, kedden 14 órától lesz a kormányülés” – mondták politikai források.

Liviu Dragnea, PSD elnöke szombaton úgy nyilatkozott, hogy amint a Dăncilă-kabinet elfogadja az államháztartási hiánycélok megemeléséről szóló sürgősségi kormányrendeletet, elfogadják a büdzsét, és újra elküldik kihirdetésre.

„Újra fogjuk küldeni (a költségvetést – szerk. megj.) a Cotroceni-be, ennek az úrnak, ha ott találjuk, hogy írja alá és hirdesse ki, jelentesse meg, hogy gyermekek millió kapjanak támogatást, nagy lendülettel elkezdődhessenek a befektetési programok, az egészségügyi programok, amelzekre tetemes összegeket utaltak ki. Ha a kormány nem fogad el rendeletet, akkor késni fog. De én remélem, hogy a kormány mielőbb szeretné gyakorlatba ültetni a büdzsét. Ha hétfőn lesz az ülés, akkor biztosan szerepel majd a napirenden, mert ez az egyetlen ok” – fogalmazott szombaton a nagyobbik kormánypárt és a képviselőház elnöke.

Egy napra rá pedig arról beszélt, hogy a parlament két házát szerdára hívják össze együttes ülésre.

Az alkotmánybírák azt kifogásolták az államháztartási hiánycélt megemelő törvény kapcsán, hogy nem tartotta tiszteletben a törvényhozási folyamatot.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...
Kiesett az U-BT, lemondott Mihai ...
Oltean Csongor: „Az EU rendezheti az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ