Károly herceg újra „itthon”
Vissza

Károly herceg újra „itthon”

A Cotroceni palotában fogadta Károly herceget szerdán Klaus Johannis, a brit trónörökös hivatalos látogatáson tartózkodik Romániában. „Isten hozta, felség, újra itthon!”, köszöntötte az államfő a magasrangú vendéget.

Az elnöki rezidenciáról a trónörökös a Victoria palotába látogatott, ahol a romániai gazdasági helyzetről és a Nagy-Britanniában élő románok jogbiztonságáról is tárgyalt Viorica Dăncilă miniszterelnökkel. A kormány közleménye szerint Dăncilă kormányfő köszönetet mondott a walesi hercegnek, amiért a „román vidék” kulturális kincseit, természeti szépségeit és hagyományait népszerűsíti. A kormány szerint a megbeszélések napirendjén szerepelt még Románia gazdasági helyzete, valamint a Nagy-Britanniában élő román állampolgárok jogbiztonsága a Brexit után. A román miniszterelnök Károly herceg érdeklődésére bemutatta az általa vezetett kormány programjának főbb célkitűzéseit. 

Károly herceg az Erzsébet palotába volt hivatalos ötórai teára, találkozott Margit hercegnővel, a román korona őrzőjével, akihez rokoni szálak, gyerekkori barátság fűzi. A brit trónörökös jelen volt tavaly Mihály király temetésén is.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Biztonsági öv nélküli vezetésért ...
Kelemen Hunor: a román EU-elnökség fő ...
Cioloș: el kell kerülni az enklávék ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Visszahelyeznék a Sissi-szobor ...
  • Még nincs vége
  • „Ahogyan élek, az a hazám”
  • Szépen hangzó szavak mellett jó ...
  • Kutyából szalonna