Károly herceg újra „itthon”
Vissza

Károly herceg újra „itthon”

A Cotroceni palotában fogadta Károly herceget szerdán Klaus Johannis, a brit trónörökös hivatalos látogatáson tartózkodik Romániában. „Isten hozta, felség, újra itthon!”, köszöntötte az államfő a magasrangú vendéget.

Az elnöki rezidenciáról a trónörökös a Victoria palotába látogatott, ahol a romániai gazdasági helyzetről és a Nagy-Britanniában élő románok jogbiztonságáról is tárgyalt Viorica Dăncilă miniszterelnökkel. A kormány közleménye szerint Dăncilă kormányfő köszönetet mondott a walesi hercegnek, amiért a „román vidék” kulturális kincseit, természeti szépségeit és hagyományait népszerűsíti. A kormány szerint a megbeszélések napirendjén szerepelt még Románia gazdasági helyzete, valamint a Nagy-Britanniában élő román állampolgárok jogbiztonsága a Brexit után. A román miniszterelnök Károly herceg érdeklődésére bemutatta az általa vezetett kormány programjának főbb célkitűzéseit. 

Károly herceg az Erzsébet palotába volt hivatalos ötórai teára, találkozott Margit hercegnővel, a román korona őrzőjével, akihez rokoni szálak, gyerekkori barátság fűzi. A brit trónörökös jelen volt tavaly Mihály király temetésén is.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A németek több mint fele továbbra is ...
Ecaterina Andronescu: Dragnea, egy ...
Rekordszámú program a Kolozsvári Magyar ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Nagyobb, mint Trója, avagy az őskor és ...
  • Az irgalmatlan hiány
  • Csád, ahol a szinte semmit is ...
  • Centenáriumi kedvcsináló
  • Korkedvezmény, özvegyi nyugdíj a ...