Karkötős azonosítás a sürgősségi kórházban
Vissza

Karkötős azonosítás a sürgősségi kórházban

A kolozsvári sürgősségi kórházba beutalt betegeket azonosító karkötőkkel látják el, amelyeken feltüntetik a nevüket, születési idejüket, személyi azonosítójukat, vércsoportjukat és Rh-besorolásukat, valamint szobájuk és ágyuk számát. Erre a gyógyszeres kezelés közben előforduló hibák kiküszöbölésére van szükség. Flavia Topan, a kórház kommunikációs koordinátora elmondta: a betegek általában fehér színű karkötőt kapnak, míg azok a betegek, akiknél fennáll az összeesés veszélye, piros színűt.

– A kolozsvári Sürgősségi Kórház   (SCJU) új azonosító rendszert léptetett életbe, amely szerint speciális papírból készült karkötőkkel látják el a betegeket. A beutalástól egészen a kiutalásig a páciensek ezt az azonosító karkötőt hordják. Nemcsak a gyógyszeres kezelés hibáit küszöböli ki, hanem a diagnosztizálást és a megelőzést is megkönnyíti ez az eszköz – nyilatkozta a kommunikációs szakember. 

 A kórház vezetője, Petru Șușca szerint az azonosító karkötők a páciens biztonságát szolgálják. „Az azonosító karkötők használata az egészségügyi dolgozók tennivalóit is megkönnyítik, főleg ha súlyos állapotban levő betegről van szó, aki beszédképtelen. A közeljövőben készülünk életbe léptetni az elektronikus adatlap használatát, amely akár a beteg ágyánál is elérhető lesz, miután a karkötőn szereplő QR kódot beszkennelték a táblagépre vagy a mobiltelefonra telepített speciális applikációval. Így az orvos könnyen tudomást szerezhet a páciens kórlapjáról és betegségének előzményeiről – közölte Şuşca.

A kolozsvári kórház közel 30 ezer karkötőt vásárolt, amelyet szétosztottak a kórház összes részlegén. 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ