Újabb Musai-Muszáj siker - Kolozsváron magyarul is feltüntették: Karácsonyi vásár!
Vissza

Újabb Musai-Muszáj siker - Kolozsváron magyarul is feltüntették: Karácsonyi vásár!

„Kolozsvár főterén kérésünkre magyarul is kiírták, hogy Karácsonyi vásár! Üdvözöljük a szervezők nyitottságát és bízunk benne, hogy 2020-ban már az összes vásárkapun magyarul is fogják üdvözölni a kolozsváriakat!” – áll a Musai-Muszáj civil szervezet pénteki közleményében.

Az egyesület a kolozsvári Főtéren hagyományosan megrendezett karácsonyi vásár megnyitását követően elégedetlenségének adott hangot, amiért az üzeneteket csak román nyelven tüntették fel. „Nyelvi egyenlőség nélkül, Kolozsvár egy történelmi frusztrációktól szenvedő intoleráns város marad! Nem igaz, hogy nincs hely magyarul is kiírni a karácsonyi vásárüdvözlő feliratait! Nem lehet normális, hogy a város nyilvános tereiből évtizedek óta módszeresen száműzik 50.000 lakos anyanyelvét!”, olvasható közösségi oldalukonn.

A többnyelvű feliratok kihelyezése nem a román nyelv ismeretének a hiánya miatt indokolt. A többnyelvű feliratok a különböző nyelvi közösségek elfogadottságát, baráti együttélését és a kölcsönös tiszteletet vállalja fel - vallják a Musai-Muszáj képviselői.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - Baleset a Béke téren
Ravi Shankar, „India nemzeti kincse” ...
Motoros futárok segítségét is lehet ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ