Kaotikus befutó a Tour 4. szakaszán
Vissza

Kaotikus befutó a Tour 4. szakaszán

A hazai közönség előtt szereplő Arnaud Demare nyerte kedden a Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, amelyen a brit Geraint Thomas megtartotta első helyét az összetettben.

A Mondorf-Les-Bains és Vittel közötti 207,5 kilométeres etap legelején Guillaume Van Keirsbulck ellépett a mezőnytől, amely 17 kilométerre a céltól érte utol a WGG belga kerekesét.

Egy kilométerrel a befutó előtt a mezőnyt nagyobb bukás szakította szét, a sárga trikós Thomas is érintett volt, de mivel az utolsó 3000 méteren belül történt a baleset, így a győztessel azonos időt kapott. „A földre kerültem, de nincs komoly sérülésem” – szögezte le a brit versenyző.

A sprintnél aztán a világbajnok és hétfőn győztes Peter Sagan (a képen) könyökével a kordonnak lökte Mark Cavendisht, akin ketten is átestek, köztük a szintén kiváló sprinternek számító német John Degenkolb. A kaotikus befutóban a jól helyezkedő Demare haladt át elsőként a célvonalon Sagan előtt. A szlovák kerekest a zsűri előbb harminc másodperces büntetéssel sújtotta, majd később annak elnöke bejelentette, kizárták a legutóbbi öt esztendő pontversenyének győztesét. Cavendish csonttörést szenvedett a jobb vállában, később bejelentette, hogy feladja a versenyt. A szakaszgyőzelmeket tekintve az aktívak közül ő a legeredményesebb a Touron 30 elsőséggel, és már nem állt messze attól sem, hogy minden idők legjobbja legyen e tekintetben, azaz utolérje a 60-as, 70-es évek kiemelkedő alakját, a francia körversenyen 34 szakaszsikert arató belga Eddy Merckxet.

„Mögülem érkezett, nem maradt időm reagálni és balra húzódni” – hangsúlyozta Sagan, aki a befutó után Cavendishék csapatbuszához ment elnézést kérni.

„Ha keresztezi az utamat és ütközünk, az egy dolog, de a könyöklés már nem fér bele” – mondta az esetről Cavendish, akit a verseny egészségügyi központjába szállítottak, hogy megvizsgálják a csuklóját és a kulcscsontját. Hozzátette, szeretné megbeszélni Sagannal a történteket.

Eredmények, 4. szakasz, Mondorf-Les-Bains–Vittel, 207,5 km: 1. Arnaud Demare (francia, FDJ) 4:53:54 óra, 2. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa) azonos idővel, 3. André Greipel (német, Lotto) a. i.  Összetettben: 1. Geraint Thomas (brit, Sky) 14:54:25 óra, 2. Chris Froome (brit, Sky) 12 mp h., 3. Michael Matthews (ausztrál, Sunweb) a. i.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Liviu Dragnea nem mond le!
Vb-2018, E-csoport, 2. forduló: ...
Dragnea lemondását követeli az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ